MÅ BRYTE BARRIERE: Ingen av de siste seks Liverpool-managerne vant sin debutkamp. Det gjelder blant andre Gerard Houllier (t.v), Brendan Rodgers (nummer to fra venstre) og Rafael Benitez (t.h). Fotomontasje: NTB Scanpix
MÅ BRYTE BARRIERE: Ingen av de siste seks Liverpool-managerne vant sin debutkamp. Det gjelder blant andre Gerard Houllier (t.v), Brendan Rodgers (nummer to fra venstre) og Rafael Benitez (t.h). Fotomontasje: NTB Scanpix Vis mer

Skrekk-statistikken Klopp er ute etter å bryte

Liverpool-managere sliter med å vinne debutkampen i ligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Følg Tottenham - Liverpool i Dagbladets Fotballstudio fra 13.45!

(Dagbladet): Jürgen Klopp har vært Liverpool-manager i en knapp uke, og i dag venter Tottenham på motsatt banehalvdel for den karismatiske tyskeren.

48-åringen har allerede fått kjenne litt på hvordan det er å lede et av Englands mest meriterte klubber, og særlig engelsk media har gjort inntrykk på Klopp.

I dag får han merke hvordan det er å lede en engelsk klubb i et stort oppgjør.

Dårlig statistikk Samtidig må Klopp bryte en barriere på White Hart Lane i dag. Det har seg nemlig slik at Liverpool-managere de siste årene har en oppsiktsvekkende tendens til å ikke vinne debutkampen i Premier League.

Ingen av de siste seks managerne har klart å vinne debutkampen med de røde (tre uavgjort og tre tap). Statistikken går tilbake til 1994 og gjelder for Roy Evans, Gerard Houllier, Rafael Benitez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish og Brendan Rodgers.

Brendan Rodgers styrte blant annet et Liverpool-lag som tapte 3-0 for West Bromwich i sin debut som manager.

Roy Evans (2-2 mot Norwich), Roy Hodgson (1-1 mot Arsenal) og Rafael Benitez (1-1 mot nettopp Tottenham på White Hart Lane) fikk alle med seg ett poeng, mens Kenny Dalglish (1-2 mot Blackpool) og Gerard Houllier (1-3 mot Leeds) led samme skjebne som Brendan Rodgers.

Graeme Souness er den siste manageren som vant sin debutkamp i ligaen. Det skjedde i 1991 da Liverpool slo Norwich 3-0.

Skadeproblemer Til tross for at jürgen Klopp knapt har rukket å hilse på alle spillerne, med flere av dem på landslagsoppdrag, har han allerede fått svært dårlige nyheter denne uka.

Først pådro stortalentet Joe Gomez seg en korsbåndskade som setter ham ut av spill resten av sesongen - og bare dager etterpå kom beskjeden om at arbeidsjernet Danny Ings har pådratt seg en liknende skade. Også han mister inneværende sesong.

Som om ikke det var nok, ble også Jordan Rossiter satt på sidelinja med en strekk på baksiden av låret, under spill for England U19.

Fra før av er storkjøpet Christian Benteke ute med skade. Det samme er offensive Roberto Firmino. Det er kun Daniel Sturridge og Divock Origi som er rene spisser i troppen mot Spurs.

- Jeg har to spisser, jeg trenger ikke mer, sier Klopp ifølge lokalavisa Liverpool Echo.

Kjenner spillerne Klopp er tilhenger av 4-2-3-1-formasjonen. En formasjon som ble hyppig brukt da han ledet Borussia Dortmund. Det er derfor mange som spør seg om han vil bruke samme formasjon i Liverpool, en formasjon som forgjenger Brendan Rodgers også brukte mye, til tross for kritikk. 

Selv om 48-åringen bare har jobbet med spillerne i noen dager, mener han det ikke blir vanskelig å finne en ellever mot Tottenham.

- Vi hadde tre gode treningsøkter i går. Guttene lytter og er villige til å lære, uttalte Klopp på torsdagens pressekonferanse.

- Jeg ser fotball hele tiden, jeg har sett mine nye spillere. Det er ikke det største problemet, sa Klopp videre.

- Veldig bra Tottenham-manager Mauricio Pochettino snakket varmt om Klopp på Tottenhams pressekonferanse før kampen i London.

- Jeg syns det er veldig bra for Premier League at han kommer her, sier Pochettino ifølge Daily Mail.

- Han imponerte oss med jobben i Borussia Dortmund og vi ønsker ham lykke til - etter lørdag, sier Pochettino.

Liverpool står med to seire og 8-0 i målforskjell på de to siste møtene mellom lagene på White Hart Lane. De røde har også fem strake seire mot de liljehvite i ligaen.

I dag får vi svar på om den trenden fortsetter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer