Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkbeskjeden: - Da landslagssjefen ringte, skjønte jeg at noe var riv ruskende galt

Norendals mamma forteller om datteras fall.

PÅ SYKEHUS I SØR-KOREA: Silje Noredal ble fraktet hit etter fallet under prøve-OL. Foto: Snowboardforbundet
PÅ SYKEHUS I SØR-KOREA: Silje Noredal ble fraktet hit etter fallet under prøve-OL. Foto: Snowboardforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går sto Marit Norendal opp klokka fem for å følge datteras renn under prøve-OL i Sør-Korea. Selv om jenta hennes er en av verdens største snowboard-stjerner, har mammaen for vane å være bekymret når hun konkurrerer.

Vanligvis går det likevel bra, men etter et luftig svev på over 15 meter gikk det fryktelig galt denne gangen. I sterk vind mistet 22-åringen kontrollen og smalt i bakken med ryggen først. Hjemme satt mamma Marit koblet på Internett - intetanende om det som hadde skjedd.

- Etter hvert så jeg at dommernes resultater ikke kom opp på Silje. Det gjorde at jeg sendte en melding til landslagsjefen. Da han ringte meg opp med engang, skjønte jeg at det var noe riv ruskende galt, forteller Marit til Dagbladet.

Fryktet indre blødninger På sykehuset i Pyeongchang fikk Silje konstatert et brukket håndledd. I tillegg fryktet legene at hun led av indre blødninger og leverskader.

- Hun fikk beskjed om ligge helt rolig, om å ikke bevege på seg. Jeg synes ikke det er ålreit at hun er så langt bortefra, forteller mamma Marit.

Hun hadde selv en tøff søndag hjemme i Norge.

- Det er helt grusomt. Jeg pratet med Silje da hun lå på båren, før hun kom i helikopteret som skulle frakte henne til sykehuset. Hun er jo veldig optimistisk og ved godt mot. Det var bra, men man vet jo liksom ikke.

Vekket av legene På grunn av en tidsforskjell på åtte timer, lå Silje og sov fram til klokka 22.00 i går kveld norsk tid. Da skulle hun få et besøk fra legene og svar på prøvene som var tatt etter at hun ankom sykehuset, men samtalene ble utsatt.

Kort tid etterpå ringte hun mammaen sin.

- Men det ser ut som alt har gått bra, forteller Marit til Dagbladet seint søndag kveld.

Holder motet oppe Mamma Marit synes det er vanskelig å vite at datteren har det vondt samtidig som hun befinner seg på andre siden av verden. De to har alltid hatt et nært forhold, noe Silje har pratet om før. Blant annet til magasinet Stella.

- Det har liksom alltid vært meg og mamma. Hun var alltid med, kjørte rundt i Norge hver eneste helg i ti år, og var med på de første internasjonale konkurransene mine. Hun kjørte ned løypa sammen med oss også. Hun har ikke bare vært en mamma på siden, hun har vært med på alt, fortalte Silje i fjor.

Hun har nå avfunnet seg med at sesongen er over. Legene har gitt beskjed om at det vil gå minst en uke før hun kan dra hjem til Norge. Det innebærer blant annet at jenta som har vunnet X Games tre år på rad ikke får delta når den prestisjefylte konkurransen arrangeres hjemme i Norge for aller første gang denne uka.

- Jeg er fryktelig skuffet og lei meg. Jeg hadde gledet meg til å kjøre X Games på hjemmebane. Nå fokuserer jeg på å bli frisk så fort som mulig, sier Silje.

BEKYMRET: Mamma Marit Norendal er urolig for datteren.  Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
BEKYMRET: Mamma Marit Norendal er urolig for datteren. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!