KARATE KID: Rasmus Falk fikk direkte rødt kort etter at han sendte knottene rett i ansiktet på Brøndby-spiller Dominik Kaiser. Det var ikke med vilje, men veldig farefullt og uforsiktig. Video: Viasport Vis mer

Skrekkbilder i FCK-tap

FC København fikk et blytungt byderby mot Brøndby søndag. Ståle Solbakkens menn tapte 1-3 og fikk i tillegg én mann utvist.

Publisert
Sist oppdatert

FCK-trener Solbakken ga Nicklas Bendtner sin første kamp fra start i serien i det som endte i skuffelse for den regjerende mesteren. Bendtner ble byttet ut etter 68 minutter i 1-3-tapet.

Sigurd Rosted spilte 90 minutter for Brøndby.

Allerede etter seks minutter fikk FCK en kalddusj. Svenske Simon Hedlund ble spilt fri ute på venstrekanten, dro seg inn i boksen og hamret inn ledermålet for Brøndby.

Halvveis i den første omgangen økte hjemmelaget ledelsen. Målscorer Hedlund gjorde et flott forarbeid og spilte Kamil Wilczek fri. Han var kald alene med keeper og sørget for 2-0.

DANSK SUPERLIGA, SØNDAG

 • Brøndby – FC København 3-1 (2-1)
  Mål: 1-0 Simon Hedlund (6), 2-0 Kamil Wilczek (23), 2-1 Andreas Maxsø (selvmål 30), 3-1 Wilczek (76)
 • Esbjerg – Sønderjyske 1-2 (0-0)
  Mål:
  0-1 Mart Lieder (59), 0-2 Stefan Gartenmann (63), 1-2 Yuriy Yakovenko (90).
 • OB – Horsens 3-0 (2-0)
  Mål:
  1-0 Mads Frøkjær-Jensen (12), 2-0 Sander Svendsen (39), 3-0 Anders Jacobsen (87). 6442 tilskuere.

Etter en halvtimes spill slo gjestene tilbake. Et innlegg ble slått inn fra venstre og Andreas Maxsø satte ballen i eget mål.

Jobben med å få med seg poeng ble langt tøffere for FCK etter 65 minutter. Da ble Rasmus Falk utvist. Forseelsen så ikke ut til å være bevisst, men endte opp som en stygg takling. Vondt ble til verre da Wilczek økte til 3-1 til Brøndby på straffespark et snaut kvarter før slutt.

FC København ligger på 2.-plass i den danske toppdivisjonen. De har plukket 25 poeng på tolv kamper.

I en annen kamp i den danske toppdivisjonen søndag scoret Sander Svendsen ett av målene da hans OB vant 3-0 hjemme mot Horsens.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer