EM-GRUPPA KLAR: Harmeet Singh (f.v.), Omar Elabdellaoui, Jo Inge Berget, Håvard Nordtveit og trener Per Joar Hansen jublet etter seier mot Frankrike og EM-billett. I dag ble EM-gruppene klare.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
EM-GRUPPA KLAR: Harmeet Singh (f.v.), Omar Elabdellaoui, Jo Inge Berget, Håvard Nordtveit og trener Per Joar Hansen jublet etter seier mot Frankrike og EM-billett. I dag ble EM-gruppene klare. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

- Skrekkblandet fryd for de andre å trekke Norge

Drømmetrekning i EM for U21-gutta.

(Dagbladet): Det norske U21-landslaget er klare for EM i Israel neste sommer etter imponerende innsats mot Frankrike i playoff-kampene - der Norge vant 5-4 sammenlagt.

I kveldens trekning endte Norge i gruppe med Israel, England, og Italia.

I den andre gruppa spiller Spania, Nederland, Russland og Tyskland.

U21-landslagssjef Per Joar Hansen er enig i at det ligner en drømmetrekning for Norge.

- Ja, egentlig. Det er bare gode lag med, men når vi fikk dem vi fikk, må vi kunne si at det var en god trekning, sier han til Dagbladet.

- Hvordan ser du på de tre motstanderne?

- Israel er hjemmenasjon og kommer til å spille for fullsatte tribuner. Det er stor entusiasme rundt laget, og de er faktisk gode. England har vi spilt mot to ganger i kvalifiseringen og tapt begge, men i begge kampene var vi veldig nære. Alle gode ting er tre, så dem skal vi slå. Italia slo Sverige i play-off og var mye bedre i de kampene. Så det er en tøff gruppe, men jeg håper vi skal være en tøff outsider.

Om Norge er fornøyde med gruppa, er trolig de andre lagene det samme. Men Hansen tror Norge satte seg i respekt ved å slå ut Frankrike i play-off.

- Etter å ha slått en så stor nasjon som Frankrike, drar vi til Israel for å gi full gass. Jeg tror de som har trukket Norge, har gjort det med skrekkblandet fryd. For det er ingen tvil om at vi har satt oss i respekt. Vi har ingenting å tape, men alt å vinne, og det blir utrolig inspirerende, sier han.

EM spilles med to grupper, og starter 5. juni. Før trekningen håpet Per Joar Hansen på Israel og England, framfor Spania og Nederland.

- Spania er den store EM-favoritten, så jeg håper vi havner i pulje med i Israel. Ellers håper jeg vi trekker England, et lag vi spillemessig var bedre enn tross tap i kvalifiseringen, sa Hansen til fotball.no.

Norges U21-landslag er kvalifisert for EM-sluttspillet for første gang siden 1998. Den gang ledet Nils Johan Semb Norge til en sterk bronse.

Dette er gruppene:

Israel
England
Norge
Italia

Spania
Nederland
Russland
Tyskland

Dagbladet utvider saken.