GLADGUTT: Tarjei Bø savner å være en del av gjengen, og han tror de savner ham også. - Jeg tipper de savner litt høy latter og god stemning rundt middagsbordet, sier han.   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
GLADGUTT: Tarjei Bø savner å være en del av gjengen, og han tror de savner ham også. - Jeg tipper de savner litt høy latter og god stemning rundt middagsbordet, sier han. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Skrekkblandet fryd for Tarjei Bø før comebacket

Har holdt seg unna NRKs sportslørdager i det siste.

(Dagbladet): Virusinfeksjonen twar har ødelagt første halvdel av sesongen for Tarjei Bø.

Comebacket finner sted i Oberhof like over nyåret, og 24-åringen sier han «grugleder» seg til å gå mot verdens beste skiskyttere igjen.

- Jeg gruer meg til å se om den lille treningsjobben jeg har lagt ned etter at jeg ble frisk er nok til å henge med på halen av feltet, eller om jeg er et stykke dårligere enn det igjen. Det gruer jeg meg til - om jeg klarer å henge med på en god dag. Skytinga blir veldig viktig nå i den første fasen, for i sporet kan jeg nok ikke følge de beste, sier Bø til Dagbladet.

Bø-duell
Samtidig er det ingen som forventer at han skal gjøre akkurat det. Riktignok har han trent godt i det siste, med base i Lillehammer, men han er mildt sagt usikker på hvor han står.

Det nærmeste han kommer en pekepinn er et testløp i romjula, der han skal gå mot lillebror Johannes, som også har vært rammet av twar i høst.

- Det blir spennende å se. Det blir en Bø-duell med skyhøy prestisje, det kan fort bli den viktigste konkurransen. Han er sikkert spent, han også. Det har vært høye forventninger til ham denne sesongen, så kanskje det var greit at han ble satt litt på sidelinja, så folk kan jekke seg ned litt, sier Tarjei Bø.

Det store målet hans denne sesongen er VM i Nove Mesto i februar. Det er fortsatt 51 dager til. Konkurransene han går fram til da er som oppkjøring å regne.

Men gode opplevelser er selvfølgelig viktig for selvtilliten og selvfølelsen før VM.

- Det viktigste er ikke resultatet nå med en gang, men at jeg klarer å gjennomføre et bra løp, og at jeg tåler belastningen. Når jeg går flere renn utover i januar, kommer jeg forhåpentligvis i bra form til VM.

- Hvor lenge er det siden du ble erklært frisk?

SNORKET DA EMIL VANT: Tarjei Bø har bevisst styrt unna en del av skiskytingen på TV, og sov da Emil Hegle Svendsen vant. «Takk for alle hilsener, men mangler fortsatt fra deg @tarjei_boe! Du er en dårlig venn/taper! ;-)», skrev Svendsen på Twitter etterpå.  Foto:   EPA/ANTONIO BAT
SNORKET DA EMIL VANT: Tarjei Bø har bevisst styrt unna en del av skiskytingen på TV, og sov da Emil Hegle Svendsen vant. «Takk for alle hilsener, men mangler fortsatt fra deg @tarjei_boe! Du er en dårlig venn/taper! ;-)», skrev Svendsen på Twitter etterpå. Foto: EPA/ANTONIO BAT Vis mer

- Det har gått litt opp og ned. Jeg har trent ganske bra i perioder, og så har fått noen slag i trynet underveis, hvor jeg plutselig har blitt dårligere. Selv om jeg ble frisk i slutten av oktober har det vært noen dager hvor jeg har følt meg litt skranten. Det er to skritt fram, ett tilbake gjennom hele perioden. Det har ikke gått på skinner, men det går i riktig retning.

Snorket da Svendsen vant
Det har heller ikke gått på skinner for de andre norske herreskiskytterne i sesongstarten. Emil Hegle Svendsen hadde startvansker, men slo kraftig tilbake med seier og annenplass i Pokljuka i helga. Han er foreløpig den eneste nordmannen som har vært på pallen individuelt denne sesongen.

Men Svendsen etterlyste en gratulasjon fra sin gode kompis Tarjei Bø.

«Takk for alle hilsener, men mangler fortsatt fra deg @tarjei_boe! Du er en dårlig venn/taper! ;-)», skrev Svendsen på Twitter.

Bø innrømmer at han ikke har fulgt veldig nøye med den siste tida. Det skyldes ikke manglende interesse - men frustrasjon over ikke å kunne være med selv.

- Jeg har bevisst ikke sett alt, for jeg kan bli i dårlig humør av det. Jeg så en del i starten, men gutta gjorde det dårlig, så jeg sluttet å se på. Det blir nok spørsmål fra journalister, folk du møter og bekjente fra før. Jeg legger ikke opp dagen min etter NRKs sportslørdag, sier Bø.

Og legger til med et smil:

- Da Emil vant, lå jeg og snorket. Det var bare dårlig timing!