Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkfall i Granåsen

Enda en alvorlig kneskade i hoppsporten. Denne gang gikk det ut over en av sammenlagtkanonene i Raw Air.

FALT I LANDINGEN: Stephan Leyhe i falt i RAW air i Granåsen i Trondheim onsdag kveld.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
FALT I LANDINGEN: Stephan Leyhe i falt i RAW air i Granåsen i Trondheim onsdag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Tyske Stephan Leyhe har vært en av de store overraskelsene i årets hoppsirkus, men gikk på en real smell i Granåsen onsdag kveld.

Han kjempet også om sammenlagtseieren i Raw Air da fallet inntraff.

- Det er nesten så man hører lyden ut ifra bildene man ser. Jeg har ikke lyst til å se på dette, sa NRK-ekspert Johan Remen Evensen da vi fikk se reprisene etter skrekkfallet.

Den tidligere verdensrekordholderen etterlyser nå at man nå gjør noe med utstyret det hoppes med, og spesielt bindingen, som har høstet mye kritikk.

- Nå må man få ut fingeren, og gjøre noe. Man kan i alle fall ikke late som om det ikke er utstyret som gjør det, raste han.

Flere skader enn tidligere

Han mener at det har blitt flere skader etter at han selv la opp. Han forklarer det på denne måten:

- Alt har blitt mye stivere siden vi hoppet. All kraft blir bare overført opp i føttene og knær. Da blir det brutalt.

- Men det er ekstremsport og tidvis brutalt. Man høres at det jobbes med, men det har vært for mange av disse kneskadene i det siste, sier Remen Evensen.

- Ingen har et godt svar

Johann André Forfang fikk spørsmål på direkten om det han akkurat hadde sett i Granåsen.

- Dette er det ingen som har et godt svar på. Det jobbes med, men akkurat nå er det ikke mye vi ser på som et bedre alternativ, sa han til NRK.

- Det er godt å se at han ikke er i ulidelig smerte. Man ser at kneet glipper i det at han skal lande. Det setter en støkk i meg når jeg ser det, men man kan ikke gå rundt å være redd, sa Johann André Forfang.

Hele Norges coronakart