Kitzbühel-utforen

Skrekkfall

Henrik Røa (27) falt stygt i Kitzbühel-utforen. NRK-ekspert Lars Elton Myhre kaller det forferdelig.

FALL: Henrik Røa falt stygt like før målgang i Kitzbühel. VIDEO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Landslagsalpinist Henrik Røa falt stygt over mållinjen i Kitzbühel og fikk behandling i målområdet før han ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

- Henrik Røa har gjennomgått en vellykket operasjon på sykehuset i Kitzbühel. Tilstanden skal være god. Han har også vært gjennom en skan som utelukker andre skader utover beinbruddet, bekrefter sportssjef Claus Ryste til Dagbladet.

Pressesjef Claes-Tommy Herland sier følgende om Røa:

- Han vil bli på sykehuset hvertfall til i morgen. Det er ikke noe poeng å reise til sykehuset nå eller i kveld. I morgen gir Claus dere en oppdatering. Vi ber om at Henrik får ro i mellomtiden, sier Herland til Dagbladet.

Fra startnummer 48 kjørte Røa mot mål, men fikk et slag på venstreskien og falt over målstreken. NRK-ekspert Lars Elton Myhre sier til kanalen at det var forferdelig å se på.

BEHANDLING: Henrik Røa fikk behandling umiddelbart etter fallet. Foto: Lise Åserud / NTB
BEHANDLING: Henrik Røa fikk behandling umiddelbart etter fallet. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- At han har fått veldig god hjelp veldig raskt, det er det ingen tvil om. Men som formidler av det som skjer her nede kjenner man jo også på den spenningen vi er med på å pumpe opp på hvor farlig denne løypa er, og det er den jo. Når det skjer, så er det liksom ikke så … Man kjenner litt på det da, at det ikke er så stas lenger, sier den tidligere landslagsutøveren.

NRK skriver at Røa landet hardt på ryggen og at det ble stille i målområdet da nordmannen ble liggende stille.

Norsk overraskelse

SKUFFET: Adrian Smiseth Sejersted slo av en prat med Aksel Lund Svindal etter fredagens utfor. Foto: NTB
SKUFFET: Adrian Smiseth Sejersted slo av en prat med Aksel Lund Svindal etter fredagens utfor. Foto: NTB Vis mer

På startnummer 22 kom Adrian Smiseth Sejersted og både sjokkerte og imponerte en hel alpinverden. Bærumsløperen klinket til og kjørte inn til en foreløpig 3.-plass.

- Det er så fortjent. Og fy fader så solid han kjørte. Det er veldig, veldig imponerende, sa Kilde til NRK om lagkompisen.

Dessverre for Sejersted kom amerikanske Jared Goldberg fra startnummer 28 og suste i mål fire hundredeler foran han. Dermed datt 28-åringen ned til den sure 4.-plassen. 28-åringen ble til slutt nummer fem.

- Nær døden-opplevelse

KUNNE ENDT FATALT: Aleksander Aamodt Kilde var nær ved å suse inn i sikkerhetsnettet under fredagens utfor i Kitzbühel. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
KUNNE ENDT FATALT: Aleksander Aamodt Kilde var nær ved å suse inn i sikkerhetsnettet under fredagens utfor i Kitzbühel. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Nevnte Kilde var storfavoritt før utforen. 30-åringen skadet seg på torsdagens trening, og kjørte fredagens utforrenn med brudd i hånda.

Kilde kjempet om en topplassering til siste mellomtid, men fikk et skikkelig utslag i skråhenget mot slutten av løypa og var svært nær å ryke ut i sikkerhetsnettet.

Etter løpet innrømmet han at nestenulykken satte et støkk i ham.

- Det var en nær døden-opplevelse. Det var et øyeblikk der jeg tenkte at jeg kom til å gå i nettet, men jeg hadde centimeterne på min side, så det var godt, sa Kilde til NRK.

MISTER KONTROLL: Det gikk nesten fryktelig galt for Aleksander Aamodt Kilde under utforen i Kitzbühel. VIDEO: NRK Vis mer

Kilde endte til slutt på 16.- plass. I bunn av bakken priset Aksel Lund Svindal seg lykkelig over at hans tidligere lagkamerat kom seg helskinnet til mål.

- Aleks med hånda i bandasje kjemper om seieren helt til slutten. Det er nesten så han tryner. Med det som skjedde i går og det her, så tror jeg vi skal være ganske happy. Så tar vi heller en ny dag i morgen. Det er rått kjørt helt til slutten. Råtass, sier han til NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer