Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkgruppe i prøvetrekningen til VM-sluttspillet

Kan Champions League-mysteriet gjenta seg?

IDENTISK TREKNING: Steve McManaman trakk åttedelsfinalene i Champions League i desember i fjor. Trekningen var identisk med prøvetrekningen dagen før. Foto:  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
IDENTISK TREKNING: Steve McManaman trakk åttedelsfinalene i Champions League i desember i fjor. Trekningen var identisk med prøvetrekningen dagen før. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer

(Dagbladet): I morgen trekkes gruppene til fotball-VM i Brasil neste sommer og flere nasjoner holder pusten før seansen i byen Salvador.

Italiensk presse hevder å kjenne til resultatet fra prøvetrekningen som fant sted i går og den tidligere brasilianske stjernebacken Cafu røpet én av puljene. Han er én av flere gamle storspillere som skal trekke de 32 kulene i morgen.

- Brasil, Frankrike, Australia og Italia havnet i vår simulerte VM-gruppe, skrev Cafu på Twitter.

VM-GRUPPENE TREKKES: Gruppene til fotball-VM neste sommer trekkes i morgen. Her ved FIFA-president Sepp Blatter. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi
VM-GRUPPENE TREKKES: Gruppene til fotball-VM neste sommer trekkes i morgen. Her ved FIFA-president Sepp Blatter. Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi Vis mer

Vertsnasjonen skal automatisk være i gruppe A og spille åpningskampen som ifølge testen ville blitt Frankrike.

- Hvis dette var en realitet, vil det fort kalles dødens gruppe. Tre sterke lag er med, men Brasil er en naturlig favoritt, sier Frode da Costa-Lia, redaktør i fotballtidskriftet Josimar, til Dagbladet.

Brasil-helten Pelé uttaler at han takket nei til å trekke VM-gruppene i frykt for å gi Brasil vanskelig motstand. Og prøvetrekningen i går sendte Brasil i den klart tøffeste av de åtte puljene.

CL-mysteriet Selv om det bare var en prøvetrekning som fant sted onsdag, har tidligere tester vært omdiskuterte.

MYSTERIUM: Trekningen av åttedelsfinalene i Champions League i desember i fjor ble et mysterium da den var identisk med prøvetrekningen. Dette bildet spredte seg på sosiale medier dagen før den offisielle trekningen.
MYSTERIUM: Trekningen av åttedelsfinalene i Champions League i desember i fjor ble et mysterium da den var identisk med prøvetrekningen. Dette bildet spredte seg på sosiale medier dagen før den offisielle trekningen. Vis mer

Champions League-trekningen i desember i fjor ble et mysterium da trekningen var identisk med prøvetrekningen. Ingen kunne forklare den utrolige hendelsen da alle åttedelsfinalene ble som spådd dagen før.

- Det er et utrolig sammentreff. Sånn er det. Det er bare pussig, sa Per Ravn Omdal, æresmedlem i UEFA og tidligere visepresident i organisasjonen.

Sannsynligheten for at dette kunne skje ble anslått å være 0,2 promille.

- Brasil er kanskje verdens mest overtroiske land, men at noen slikt kan skje i VM har jeg ingen tro på, sier da Costa-Lia.

- Det går jo mange historier om varme kuler og sånt, men ingen har klart å dokumentere noen ting. Det som skjedde i Champions League er ikke til å tro, men jeg velger å tro at det er tilfeldigheter. Kall meg gjerne naiv, sier han.

Redaktøren, med god kunnskap om Brasil, mener interessen rundt VM-gruppene er enorm i vertslandet.

RØPET GRUPPE: Cafu er en av de som har fått æren av å trekke VM-gruppene i morgen. I går røpet han prøvetrekningens gruppe A. Foto:  EPA/MARCELO SAYAO
RØPET GRUPPE: Cafu er en av de som har fått æren av å trekke VM-gruppene i morgen. I går røpet han prøvetrekningens gruppe A. Foto: EPA/MARCELO SAYAO Vis mer

- For brasilianerne er dette ti ganger større enn Lillehammer-OL er for nordmenn. Alle har store forventninger til Brasil og endelig spilles VM i Sør-Amerika. Dette er stort og naturligvis er folk spent før trekningen, sier han.

Spent på Chile Da Costa-Lia holder Brasil som en av VM-favorittene sammen med Spania, Tyskland og Argentina. Samtidig tror han Chile overrasker.

-Jeg tror Chile kan ble en positiv overraskelse hvis de kommer i en overkommelig gruppe. De spiller en utrolig spennende fotball og har flere gode spillertyper. VM spilles jo i Sør-Amerika og historien viser at land fra samme kontinent ofte vinner. Det jeg har sett av Chile de siste kampene er positivt, sier han.

I prøvetrekningen havnet Chile i gruppe med Sveits, Japan og Hellas.

PÅ TREKNINGEN: Zinedine Zidane skal være med på trekning av gruppene i Brasil i morgen. Foto: EPA/Marcelo Sayao
PÅ TREKNINGEN: Zinedine Zidane skal være med på trekning av gruppene i Brasil i morgen. Foto: EPA/Marcelo Sayao Vis mer

- Chile skal være glade hvis de er så heldige i morgen, sier da Costa-Lia.

Åpningskampen i São Paulo spilles 12. juni.

Cafu, Fabio Cannavaro, Mario Kempes, Fernando Hierro, Zinedine Zidane, Geoff Hurst og Lothar Matthaus er blant stjernene som skal delta i trekningen av VM-gruppene.

PS: Italia og Frankrike er i samme seedinggruppe (skål 4), men kan havne i samme VM-pulje fordi ingen av gruppene kan inneholde flere enn to europeiske lag. For å sikre dette blir ett av lagene fra skål 4 trukket ut til å bli plassert i skål 2. Derfor kan begge lagene havne i samme gruppe som Brasil.