DØMT: Larry Nassar er dømt til 40-175 år i fengsel, men anklagene mot ham fortsetter å renne inn. Foto: REUTERS/Rebecca Cook
DØMT: Larry Nassar er dømt til 40-175 år i fengsel, men anklagene mot ham fortsetter å renne inn. Foto: REUTERS/Rebecca CookVis mer

Turnlege Larry Nassar anklages av ny kvinne

Skrekklegen anklaget igjen: Skal ha dopet ned 17-åring og gjort henne gravid

Skolen skal ha bevisst dekket over overgrepene.

Avsløringene om tidligere landslagslege i turn Larry Nassar (55) har sjokkert hele USA, og selv om 150 kvinner allerede har rettet anklager mot ham, kommer stadig nye saker fram i lyset.

I et nytt søksmål hevder tidligere landhockeyspiller, Erika Davis, at Nassar dopet henne ned og voldtok henne i 1992 - noe som førte til at den gang 17 år gamle jenta ble gravid med hans barn. Overgrepet skal ha skjedd da hun var student og han lege ved Universitetet i Michigan.

Ifølge søksmålet knuste Nassar en pille og ba Davis om å drikke innholdet. Hun ble bevisstløs, men våknet seinere til at legen voldtok henne. Ifølge den tidligere utøveren var hun ikke i et seksuelt forhold med noen andre på den tiden. Hun tok abort da hun oppdaget at hun ar gravid.

I tillegg til Nassar, er også Universitetet i Michigan, skoleledelsen og USA turnforbund blant de anklagede i søksmålet.

Holdt skjult

Davis fortalte treneren, Martha Ludwig, om overgrepet like etterpå, og sa også at Nassar hadde filmet det. Friidrettssjef ved Universitetet i Michigan, George Perles, ba Ludwig om å gi tilbake filmen, og fikk henne til å signere en taushetserklæring.

Davis har også sagt at hun gikk til politiet med saken, men ble avvist da de mente at saken burde håndteres internt ved universitetet. Seinere det samme året mistet Davis idrettsstipendet ved skolen.

De har følgende å si om saken og det ferske søksmålet.

- Vi er svært lei oss for overgrepene utført av Larry Nassar og traumaene det har påført ofrene. Seksuelle overgrep tolereres ikke ved vår skole. Selv om prosedyrene som blir nevnt i søksmålet ikke reflekterer hvordan slike saker blir behandler ved universitetet, tar vi disse anklagene svært seriøst og ser nå på saken, sier Universitetet i Michigan i en uttalelse.

Lang fengselsdom

Davis er langt ifra den første som kommer med anklager mot Nassar, og tilbake i 2016 startet universitetet en etterforskning av legen.

Totalt har 150 jenter hevdet seg misbrukt av legen, og i januar sa han seg skyldig i ti av påstandene. Nassar er nå i fengsel for overgrepsbilder og ni overgrep. Han er dømt til å sone 40-175 år i fengsel.

OL-utøver Simone Biles er en av mange som har stått fram med sin historie.

- Jeg er ikke lenger redd for å fortelle om det. Jeg er en av mange offer som ble seksuelt misbrukt av Larry Nassar. Tro meg, det var langt vanskeligere å fortelle det den første gangen, enn det er å skrive om det nå. Det er mange grunner til at jeg har holdt tilbake, men jeg vet nå at det ikke var min feil, skrev hun på Twitter tidligere i år.

Hørte det banke på døra

Under rettssaken mot Nassar i januar, sto flere kvinner fram og fortalte om overgrepene. Blant dem var Aly Raisman (23), to ganger OL-gullvinner i turn.

I retten holdt Raisman et langt innlegg rettet mot Nassar. Dette har New York Times gjengitt i sin helhet.

«Larry, jeg håper du nå forstår at vi, disse kvinnene du så hjerteløst misbrukte over så lang tid, nå er en kraft. Og du er ingenting,» sa Raisman overfor overgriperen.

Legen misbrukte tilliten hun og så mange andre hadde til ham. Raisman fortalte at når hun hørte at det banket på døra om kvelden, viste hun at det var Nassar som kom for å forgripe seg på henne.

«Tenk deg hvordan det føles å være en uskyldig tenåring i et fremmed land, der du hører et bank på hotelldøra, og det er deg. Jeg ville ikke at du skulle være der, men jeg hadde ikke noe valg.»