Håndball-VM:

Skrekklista skremmer ikke Berge før finalen: Norge bak Bahrain og Saudi-Arabia

- Det tenker vi ikke på, sier Berge.

HUSKELAPP: Landslagstrener Christian Berge skriver ned små beskjeder til seg selv under avgjørende kamper. Under semifinalekampen mot Kroatia var taktikknotatene gjemt på håndbaken. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer

  • VM-finale: Norge - Frankrike, kl. 17.30

PARIS (Dagbladet): De norske håndballgutta har storspilt i VM og overrasket alle med en finaleplass mot Frankrike i kveld.

Norge har hatt en fantastisk flyt og vist finspill gjennom hele mesterskapet. Håndballgutta har scoret 248 mål på åtte kamper. Bare ett færre enn Frankrike med samme antall kamper.

Men på ett punkt er Norge helt i bunnsjiktet i VM: Nemlig på straffekast.

Det norske laget er så langt nede som på 22. plass av totalt 24 lag på statistikken over uttelling fra 7-meteren. Norge scorer på 62 prosent av straffene.

Bare Qatar og Polen er verre med 58 og 46 prosent.

Norge har bare satt 18 av 29 straffer i VM - og lag som Bahrain (68 prosent), Saudi-Arabia (71) og Angola (84) er bedre.

- Det bekymrer meg ikke i det hele tatt. Vi prøver å tenke positivt. Jeg har full tillit til de som tar straffekast og bruker ikke energi på det, sier landslagstrener Christian Berge til Dagbladet.

- Dere har ikke øvd på straffekast inn mot finaledagen?

- Nei, jeg har faktisk ikke tenkt ett sekund på det, sier Berge med et flir.

Finalemotstander Frankrike er heller ingen straffeekspert. Laget har 68 prosent uttelling og er nummer 18 på lista.

Laget har scoret på 19 av 28 forsøk.

Så får vi håpe det ikke er straffekastene som avgjør VM-finalen i kveld. Dette er (vanligvis) de norske straffeskytterne: Sander Sagosen, Kristian Bjørnsen og Kent Robin Tønnesen.

Norge - Frankrike starter klokka 17.30. Kampen vises på TV 2.

Dette er lista over de som scorer mest på straffekast i VM:

1. Tyskland (91 prosent)

2. Makedonia (91)

3. Danmark (89)

18. Frankrike (68)

22. Norge (62)

Se hele lista over straffestatistikken her.

SENKER SKULDRENE: Keepertalentet Torbjørn Bergerud reddet den avgjørende straffen i de siste sekundene av andre omgang i semifinalen mot Kroatia fredag kveld. Nå forbereder han og resten av laget seg på finalen mot Frankrike i Paris på søndag. Video: Bjørn Langsem / DBTV. Reporter: Fredrik Økstad Sandberg. Vis mer