Skrekknatt endret alt

Det har gått sju år siden Anna Tsjakvetadze la opp. Nå bryter hun stillheten og forteller om natta som forandret alt.

BLE RANET: Anna Tjakvetadze, her fra Wimbledon i 2010, åpner opp om natta hun og familien ble ranet. Foto: NTB
BLE RANET: Anna Tjakvetadze, her fra Wimbledon i 2010, åpner opp om natta hun og familien ble ranet. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Jeg trodde at jeg skulle dø.

Den tidligere tennistjerna Anna Tsjakvetadze kommer aldri til å glemme den skjebnesvangre natta i 2007.

På det tidspunktet var den russiske kvinnen, som i dag jobber som ekspert for Eurosport, rangert som nummer fem i verden, og hun hadde nettopp vunnet en veldedighetsturnering i Belgia.

Overfalt

Den russiske tennisspilleren dro på besøk hos foreldrene sine etter turneringen. Hun ante fred og ingen fare, men den 17. desember bråvåknet hun klokka tre på natta av et skrik.

Det var faren.

- Jeg ble grepet av panikk. Der og da trodde jeg at livet mitt var over, sier hun til A Voz de Tênis, gjengitt hos svenske Aftonbladet.

I artikkelen forteller hun at det var fem menn som brøt seg inn i familiehjemmet. Alle med finlandshette og mørke klær.

Hun hevder selv at ranerne visste akkurat hvem hun var. Tsjakvetadze forsøkte å rømme, men ble fanget av ranerne, som bandt henne fast til en stol.

- De strammet så hardt at jeg mistet følelsen i flere dager. De truet oss med kniv og slo foreldrene mine. Så tømte de safen med verdisaker og rømte.

De ble aldri arrestert.

SJOKKERTE: Tennislegenden Boris Becker sjokkerte da han kommenterte dommerens utseende på direkte-TV. Video: Rødt Kort. Vis mer

Ble aldri den samme

Den skjebnesvangre natta forandret alt for Tsjakvetadze. Hun fortsatte tenniskarrieren i fem år til, men i ettertid forklarer hun at hun aldri kom tilbake til toppnivået:

- Jeg var så glad over at jeg i det hele tatt kunne spille tennis igjen. Jeg ble aldri den samme tennisspilleren igjen, forklarer hun til A Voz de Tênis

I 2011 måtte hun blant annet avlyse alle planlagte turneringer etter at hun kollapset på banen tre ganger på kort tid. Legene fant aldri ut hva som var galt.

Tsjakvetadze gjorde et siste forsøk på å komme tilbake, men ga seg halvannet år seinere.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer