Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkopplevelse for alpinistene i Sotsji

- Det var nærmest som om noen sa «Velkommen hit, du er vår testdukke».

SKREKKOPPLEVELSE: Bare 3 av 56 alpinister fikk prøve seg i kvinnenes utfortrening torsdag morgen. OL-løypen i Roza Khutor ble en skremmende opplevelse. Foto: EPA/JOHN G.MABANGLO/NTB Scanpix
SKREKKOPPLEVELSE: Bare 3 av 56 alpinister fikk prøve seg i kvinnenes utfortrening torsdag morgen. OL-løypen i Roza Khutor ble en skremmende opplevelse. Foto: EPA/JOHN G.MABANGLO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 3 av 56 alpinister fikk prøve seg i kvinnenes utfortrening torsdag morgen. OL-løypen i Roza Khutor ble en skremmende opplevelse.

Arrangøren bestemte seg etter hvert for å fjerne snø og gjøre et hopp nær målgang mindre. Det skal bedre sikkerheten for skremte alpinister. Tidligere i uken har Sotsji-vertene endret profilen i slopestylebakken etter flere uhell.

- Det var nærmest som om noen sa «Velkommen hit, du er vår testdukke», sa Laurenne Ross.

Den amerikanske jenta var første alpinist som satte utfor. Treningen er utsatt til senere torsdag. Da skal alpinjentene igjen sette utfor den 2713 meter lange løypen.

- Jeg ble helt klart skremt. Men samtidig er jeg glad for å være første alpinist som satte utfor i OL, sa Ross.

- Du kommer høyt over bakken. Det er akkurat som om løypen blir borte, mens du selv bare fortsetter. Det er et problem, for du føler at du ikke skal komme ned igjen. Og når du lander, blir landingen ganske så hard. Dersom det blir mer fart i dagene fremover, må de pusse av litt på hoppet, sa Ross videre.

(NTB)

Hele Norges coronakart