Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkprognose truer Jacobsen og co. i Hoppuka

Nervøse arrangører.

VANT NYTTÅRSHOPPRENNET:  Anders Jacobsen. FOTO: NTB SCANPIX
VANT NYTTÅRSHOPPRENNET: Anders Jacobsen. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Etter en tung periode - der han har bygd seg opp etter korsbåndskade - er Anders Jacobsen (29) plutselig med i teten i Hoppuka.

To renn ut i konkurransen ligger han på 4. plass. Men nå er spørsmålet om det i det hele tatt blir renn i Innsbruck i Østerrike i morgen.

Ifølge lokale aviser, deriblant Österreich, er det meldt storm og nysnø søndag.

- Konsekvensen kan bli at rennet må flyttes til Bischofshofen dagen etter, skriver avisa.

Gjentakelse Dermed kan det gå mot en gjentakelse av det som skjedde i 2008:

På grunn av vind måtte to renn avvikles i Bischofshofen.

Dette er nå et horrorscenario for arrangøren i Innsbruck. De 22.500 billettene i Bergiselbakken er på det nærmeste revet bort, selv om etternølere har en liten sjanse igjen.

Spørsmålet er hvordan dette vil slå ut for Anders Jacobsen, som har 21,2 poeng å ta igjen på ledende Thomas Kraft fra Østerrike.

Jacobsen har vunnet i Innsbruck én gang - det skjedde da han vant Hoppuka i 2007 - men han har aldri vunnet i Bischofshofen.

Favoritt Ifølge spillselskapet «bet-at-home» - som avisa Österreich refererer til i dag - er Jacobsen favoritt til å vinne i Innsbruck.

Han gir pengene fem ganger tilbake. Peter Prevc og Simon Ammann, på de to neste plassene, gir pengene 6,5 ganger tilbake.

Avisa TZ - som er forkortelse for Tageszeitung og kommer ut i München - skriver i dag at Jacobsen ikke har mistet kampånden, til tross for alle tilbakeslagene.

Det første rennet i Oberstdorf ble utsatt med én dag. Nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen gikk som en drøm. Nå kan det igjen bli utsettelser, avlysning og mareritt i Hoppuka, hvis værprognosene slår til.

Den NRK-sendte kvalifiseringen starter etter planen klokka 14 i dag. Rennet i morgen er satt opp på samme tid.

FAKSIMILE: Avisa Österreich bruker stor spalteplass på værrapportene i dag.
FAKSIMILE: Avisa Österreich bruker stor spalteplass på værrapportene i dag. Vis mer