Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkrekka fortsetter etter en fotballeksjon av LSK

Sarpsborg knust på Åråsen.

ÅRETS FØRSTE: Lillestrøm tok sesongen første seier hjemme mot Sarpsborg 08. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ÅRETS FØRSTE: Lillestrøm tok sesongen første seier hjemme mot Sarpsborg 08. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• LSK - Sarpsborg 4-0 (3-0)

(Dagbladet): Lillestrøm tok en overbevisende 4-0-seier hjemme mot Sarpsborg 08, og romerikingene tok dermed den første trepoengeren i årets Tippeliga.

- Jeg er utrolig glad. Vi trengte en seier og forhåpentligvis kan vi fortsette på denne måten, sier LSK-trener Runar Kristinsson til TV 2.

Sarpsborg fortsetter å slite - og står uten én eneste scoring på sesongens fire første kamper. 0-1, 0-0, 0-0 og 0-4-tap i ettermiddag er fasiten for mannskapet til Geir Bakke.

- Vi henger ikke med i 1. omgang. Etter pause styrer vi mye, men klarer ikke gjøre noen kamp ut av det. Vi er ikke giftige nok og skaper ikke nok, sier Bakke til TV 2.

- Vi må få ballen inn i mål. Vi må evaluere dette og se hva vi gjør veil. Vi må snart få ballen i mål, sier Bakke.

Begge lagene har fått en svak start på sesongen, med ett tap og to uavgjort på de tre første kampene, før lagene møttes foran rundt 6 000 tilskuere i vårværet i Lillestrøm.

Tett åpning Hjemmelaget startet i en 4-4-2-formasjon, men manglet kaptein Frode Kippe som har slitt litt med en skade. Sarpsborg gikk også ut i en 4-4-2-formasjon.

Gjestene fikk kampens første sjanse etter 12 minutter. Et innlegg fra venstre fant spissen Patrick Mortensen i feltet, men headingen fra dansken ble reddet av LSK-keeper Arnold Origi, som slo til corner. En god mulighet for bortelaget, som fort kunne tatt ledelsen på Åråsen.

SCORET ETT:  Simen Kind Mikalsen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SCORET ETT: Simen Kind Mikalsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Bare to minutter seinere var det derimot hjemmelaget som gikk opp i 1-0.

Håkon Skogseid snurret rundt med to Sarpsborg-forsvarere før han slo ballen på tvers i feltet til Fred Friday foran mål. Spissen fikk en tå på ballen og satte inn 1-0. Scoringen kom etter litt sløvt forsvarsspill av østfoldingene, som glapp fryktelig i markeringen i feltet.

Dermed viste resultattavla 1-0 etter 15 minutter.

Og det skulle komme er fra LSK.

Doblet Etter 22 minutter satte hjemmelaget i gang det som skulle bli en fin kontring.

Mohamed Ofkir flikket en ball mot en feilvendt Erling Knudtzon, som på ett touch spilte ballen gjennom til Simen Kind Mikalsen på løp.

En rask Mikaelsen var plutselig alene med keeper Arild Østbø, og LSK-backen satte ballen sikkert mellom beina på målvakten til 2-0. Da var det spilt i 23 minutter.

LSKs Bassel Jradi fikk en kjempesjanse til å øke ledelsen etter 39 minutter, men skuddforsøket fra dansken gikk via en motspiller og noen centimetre utenfor den borterste stolpen.

Sarpsborg 08 slet i store deler av 1. omgang og var ikke i nærheten av å true ledelsen til et solid hjemmelag.

Rett før pause satte Friday inn sitt andre for dagen. Dermed sto det 3-0. LSK tok Sarpsborg på senga, og et innlegg fra høyre fant Friday på 14 meter. Spissen var iskald og satte pent inn 3-0 i nærmeste hjørne.

Til pause var stillingen 3-0.

God Origi Andre omgang bød på langt mindre underholdning.

LSK var fornøyd med ståa, og Sarpsborg 08 maktet ikke score. Gjestene skapte noen halvsjanser, men en god Origi holdt nullen og nektet gjestene nettkjenning.

På overtid satte Ole Martin Rindarøy inn 4-0 etter en kontring.

Dermed endte det 4-0 på Åråsen.

SCORET TO: Fred Friday.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SCORET TO: Fred Friday. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart