OPPGITT: Ada Hegerberg og det norske fotballandslaget tapte 0-1 mot USA. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPGITT: Ada Hegerberg og det norske fotballandslaget tapte 0-1 mot USA. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Kvinnelandslaget i fotball:

Skrekkrekka fortsetter for Hegerberg og Norge mot USA

Seks strake tap.

  • Norge - USA 0-1 (0-0)

SANDEFJORD (Dagbladet): De norske fotballjentene tapte 0-1 mot de regjerende verdensmesterne USA i en privatlandskamp.

- Jeg synes vi spiller en god kamp, selv om vi selvsagt skulle unngått tap, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet.

- Vi kjemper godt, men taper på en glipp. Jeg vet ikke helt hva som skjer på baklengsmålet, men det er jeg som mister markeringen, sier Maren Mjelde.

Christen Press satte inn vinnermålet etter 60 minutter der det norske forsvaret ble fraløpt foran 3886 tilskuere på Komplett Arena i Vestfold.

Og USA er nemlig blitt en slags skrekkmotstander for de norske jentene. Ni år er gått siden forrige seier og Norge står med seks strake tap.

Norge har ikke slått USA i en offisiell landskamp siden august 2008. Den kampen endte 2-0. De tidligere kampene har endt med knepne tap: 2-1, 2-1, 2-0, 2-1 og 1-0. Og igjen var USA ett hakk for gode.

Det amerikanske laget vant VM i 2015 og regnes blant verdens aller beste, men har i likhet med Norge vært gjennom et generasjonsskifte og kom til Sandefjord med en rekke ferske spillere.

- Det er en helt grei kamp og vi møter et av de beste lagene. Det er en jevn kamp og det er oppløftende å se at vi spiller jevnt med de beste. Jeg tar med meg mye positivt, sier landslagssjef Martin Sjögren til Dagbladet.

SCORET: USA feirer scoringen til Christen Press. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SCORET: USA feirer scoringen til Christen Press. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

EM-test

For Norges del var dette den nest siste landskampen før sommerens fotball-EM. Bare generalprøven mot Frankrike 11. juli gjenstår før EM-starten mot Nederland fem dager seinere.

Den ferske landslagssjefen Martin Sjögren fra Sverige ledet Norge for åttende gang. Statistikken fra de sju første kampene viser fire seire, én uavgjort og to tap.

EM-sluttspillet spilles i Nederland i sommer og Norge er i gruppe med Danmark, Belgia og Nederland. Første kamp er mot Nederland 16. juli.

Sjansefattig

Landslagssjefen fikk se et norsk lag som slet litt foran motstandermålet.

Norge spilte seg til en fin mulighet etter 22 minutter. Fotballjentene kontret og duoen Hegerberg/Graham Hansen kombinerte fint, der sistnevnte var nære å skli ballen mot mål fra bare to-tre meter.

Graham Hansen var også nære direkte fra et hjørnespark etter 39 minutter. Wolfsburg-proffen slo hardt inn på første stolpe og bare en våken USA-keeper Alyssa Naeher reddet på streken.

Til pause var stillingen 0-0 etter en omgang der USA kanskje var best, men Norge hadde de største sjansene.

DEPPER: De norske spillerne etter at USA scoret. Foto: Christian Roth Christensen. 
DEPPER: De norske spillerne etter at USA scoret. Foto: Christian Roth Christensen.  Vis mer

I metallet

Norge hang bra med også i starten av 2. omgang, men etter 60 minutter glapp det i forsvarsleddet. En lang ball i bakrommet ble fanget opp av Christen Press som satte ballen i mål mellom beina på keeper Ingrid Hjelmseth.

Caroline Graham Hansen var Norges farligste angrepsvåpen i jakten på utlikning og hun hadde en ny stor sjanse med et kvarter igjen av kampen. Et innlegg holdt på å snike seg i mål, men traff tverrliggeren.

Men jakten på scoring ble forgjeves for det norske laget. Norge skapte flere nesten-sjanser uten å lykkes - og gikk dermed målløse av banen. Ingen av de norske angrepsspillerne hadde en superdag på jobb.

PS: EM-troppen tas ut i slutten av juni.

Kampfakta:

Norge – USA 0-1 (0-0)

3886 tilskuere

Mål: 0-1 Christen Press (60).

Dommer: Amy Fearn, England. Gult kort: Ada Stolsmo Hegerberg (74), Norge.

Norge (4-3-1-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingvild Isaksen (Guro Reiten fra 82.), Ingrid Marie Spord (Lisa-Marie Utland fra 74.), Andrine Stolsmo Hegerberg (Maria Thórisdóttir fra 75.) – Caroline Graham Hansen – Emilie Haavi (Kristine Minde fra 59.), Ada Stolsmo Hegerberg.

USA (4-4-2): Alyssa Naeher – Kelley O'Hara (Sydney Leroux fra 84.), Becky Sauerbrunn, Casey Short, Abby Dahlkemper – Rose Lavelle (Carli Lloyd fra 86.), Alexandra Long, Samantha Mewis, Meghan Klingenberg (Lindsey Horan fra 46.) – Christen Press, Crystal Dunn.

Foto: Christian Roth Christensen
Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer