Ole Gunnar Solskjær, Manchester United

Skrekkrekke: - Presset øker

Åtte års tørke fortsetter for Ole Gunnar Solskjær.

Publisert
Sist oppdatert

Den norske cupen som Molde-trener i 2013 var sist Manchester United-manageren vant en tittel.

18 ganger har han mislyktes som Manchester United-manager i forskjellige turneringer. Finaletapet mot Villarreal i Europa League forrige sesong er det nærmeste Solskjær har kommet edelt metall.

Advarsel

I Ligacupen mot West Ham onsdag kveld ble det skuffelse på første forsøk denne sesongen.

- Ligacupen har aldri vært en suksess på Old Trafford, men uten trofé øker presset gradvis på Solskjær, skriver fotballkommentator i Manchester Evening News, Samuel Luckhurst.

Nordmannen har fått mye ros for jobben han har gjort med å bygge opp Manchester United, men mangler fortsatt tittelen som begge forgjengerne, Louis van Gaal (FA-cupen) og José Mourinho (Ligacupen og Europa League), greide.

Luckhurst påpeker at Sir Alex Ferguson i sin tid brukte Ligacup-trofeet som et springbrett til større ting både i 1992 og 2006. Han poengterer også at turneringen var den første tittelen både Mourinho og Guardiola vant i engelsk fotball.

Roterte

- Hvis vi skal rangere turneringer ser man at vi roterte, og tenkte lenger enn den neste kampen. Det har vi hatt tradisjon for i denne klubben, jeg var selv aldri med å vinne den turneringa, sa Solskjær i intervju med Viaplay.

NB: Solskjær var Manchester United-spiller da klubben vant Ligacupen i 2006, men spilte ikke, og fikk dermed ikke medalje.

- Hvordan kjenner du på presset?

- Det trenger jeg ikke. Det er kjekt med denne jobben. Jeg er en konkurransemann. Jeg skal ikke bruke lang tid på denne kampen, det er ny kamp på mandag, det kan ikke gnage på meg ei uke, ellers kan jeg ikke være i denne jobben, svarte Solskjær til Jan Åge Fjørtoft.

Solskjær valgte å bytte ut hele laget fra helgens Premier League-seier mot West Ham. Men David Moyes gjorde bare én endring mindre.

- Solskjærs laguttak til denne kampen var neppe useriøst. Alle 11 som startet har landskamper, påpeker Luckhirst.

To av de profilene som har fått spille lite hittil denne sesongen, som Donny van de Beek og Jadon Sancho fikk sjansen, uten å gripe den.

- Jeg kan ikke klage på innsatsen. Så handler det litt om rytmen og selvtilliten, kanskje. Den maktformen er ikke der, for de har ikke spilt mye. Det var viktig at de fikk kamper, så fikk vi dessverre ikke resultatet i dag. Det mangler litt på kvaliteten, men ikke på innsatsen, sa Manchester United-sjefen etter kampslutt til Viaplay.

Han påpekte også at Manchester United ble snytt for straffe da Jesse Lingard ble stoppet inne i feltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer