Ole Gunnar Solskjær

Skrekkrekke venter: - Sesongdefinerende

Ole Gunnar Solskjær (48) har en tøff rekke med kamper denne måneden. Øyvind Alsaker forteller til Dagbladet at det blir en avgjørende periode for nordmannen.

HODEBRY: Ole Gunnar Solskjær er under hardt press og har flere utfordrende kamper i vente. Foto: Paul ELLIS / AFP
HODEBRY: Ole Gunnar Solskjær er under hardt press og har flere utfordrende kamper i vente. Foto: Paul ELLIS / AFP Vis mer
Publisert

Forrige lørdag startet skrekkrekken for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United mot Everton i Premier League.

Det endte med skuffelse da Solskjærs menn bare klarte 1-1 på eget gress.

De røde djevlene er bare to poeng bak serieleder Chelsea, men har nå gått tre seriekamper uten å vinne. Nå venter et betydelig vanskeligere kampprogram for Manchester United.

- Det blir er en sesongdefinerende periode for Solskjær og Manchester United. Denne sesongen er presset større enn det har vært tidligere, og det kan være «make or break» for Solskjær, sier fotballkommentator Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Tøft program

Oktober startet som kjent med nedturen på eget gress mot Everton.

- Med unntak av Leeds i første runde har det vært veldig få solide prestasjoner fra United. Selv om de har hatt grei poengfangst i ligaen så har de vært heldige i flere kamper, mener Alsaker.

Første test etter landslagspausen er mot Leicester City i Premier League etterfulgt av Liverpool, Tottenham og Manchester City.

- De må heve seg etter en svak periode og finne formen i disse kampene. Solskjær må styre laget og bruke riktige spillere i kampene. Han har flere utfordringer i vente, sier Alsaker og fortsetter:

- Ronaldo inn er en ny spiller inn med helt andre egenskaper enn Cavani og det må Solskjær løse taktisk. Han jobber mindre enn Cavani og da må Solskjær komponere resten av laget litt annerledes. Sånt kan ta litt tid, men det bør sette seg straks.

RONALDO: Cristiano Ronaldo snakket om Ole Gunnar Solskjær i sitt første intervju med Manchester United. Video: @manchesterunited Vis mer

Alsaker mener to av kampene blir helt spesielle.

- Kampene mot Liverpool og Manchester City betyr ekstremt mye. Det er mye følelser og prestisje i de kampene. Får Solskjær et resultat i disse kampene blir han fort hyllet i Manchester.

I tillegg må Solskjærs mannskap bryne seg på Atalanta i Champions League-gruppespillet.

- De må helst ta fire poeng mot Atalanta for å få kontroll på avansement i Champions League-gruppa. Ingen enkel oppgave, men det er en gruppe som de skal gå videre fra, mener Alsaker.

Siste fem mot Leicester:

11.05.21 Man Utd 1-2 Leicester

21.03.21 Leicester 3-1 Man Utd (FA Cup)

26.12.20 Leicester 2-2 Man Utd

26.07.20 Leicester 0-2 Man Utd

14.09.19 Man Utd 1-0 Leicester

For United har det blitt to strake tap og tre kamper uten seier mot seriemesteren fra 2015/16 sesongen.

- De virker motiverte for å slå tilbake etter en svakere periode. Det blir ingen lett jobb borte mot Leicester. De har slitt tidlig denne sesongen, men det er godt lag på papiret med målgarantist Jamie Vardy på topp, sier Alsaker.

Leicester har ikke imponert denne sesongen og ligger på en skuffende 13. plass, men Alsaker trekker fram de mulige forsvarsproblemene Solskjær står ovenfor.

- Hvis både Harry Maguire og Raphaël Varane mangler så er de veldig svekket. Man så mot Villarreal med en svekket forsvarsfirer at de slapp til ekstremt mye sjanser, men ble reddet av De Gea som spilte en ypperlig kamp.

KLASSE: Mohamed Salah har vært en av Premier Leagues beste spillere denne sesongen. Foto: Pedro Nunes/Reuters
KLASSE: Mohamed Salah har vært en av Premier Leagues beste spillere denne sesongen. Foto: Pedro Nunes/Reuters Vis mer

Siste fem mot Liverpool

13.05.21 Man Utd 2-4 Liverpool

24.01.21 Man Utd 3-2 Liverpool

17.01.21 Liverpool 0-0 Man Utd

19.01.20 Liverpool 2-0 Man Utd

20. 10.20 Man Utd 1-1 Liverpool

Manchester United gikk seirende ut av det ene Premier League-møtet mot Liverpool forrige sesong, men totalt på de fem siste har det bare blitt én seier.

- Mot Klopps Liverpool har det vært litt mer varierende prestasjoner, men jeg føler United under Solskjær har levert flere gode kamper.

Alsaker trekker også fram flere spillere som blir avgjørende mot Liverpools stjernegalleri.

- Inn mot Liverpool-kampen har de en matchvinner i buret, og det samme på topp i Ronaldo som er den beste avslutteren i verden. Solskjær har også Bruno Fernandes som leverer flere målpoeng og det er positivt at Marcus Rashford kan være tilbake fra skade.

Siste fem mot Tottenham

11.04.21 Tottenham 1-3 Man Utd

04.10.20 Man Utd 1-6 Tottenham

19.06.20 Tottenham 1-1 Man Utd

04.12.19 Man Utd 2-1 Tottenham

25.07.19 Tottenham 1-2 Man Utd (Preseason)

Mot Tottenham har United bare tapt ett av de siste fem oppgjørene, men det brutale 6-1 nederlaget på Old Trafford er vanskelig å glemme.

- Det er ikke noe vits å legge for mye vekt på resultatene fra forrige sesong. Det var en helg hvor nærmest alle resultatene var absurde.

Alsaker tror oppgjøret blir utfordrende.

- Jeg tror det uansett blir vanskelig på bortebane mot Tottenham. Harry Kane har ikke funnet formen enda denne sesongen, men hvis Son har dagen kan han skape store problemer med resten av Tottenham-gutta.

I FORM: Man City-stjernene har en god sesong. Foto: Paul Ellis/AFP
I FORM: Man City-stjernene har en god sesong. Foto: Paul Ellis/AFP Vis mer

Fem siste mot Man City

07.03.21 City 0-2 United

06.01.21 United 0-2 City (Ligacupen)

12.12.20 United 0-0 City

08.03.20 United 2-0 City

29.01.20 City 0-1 United

Regjerende seriemester Manchester City har faktisk slitt stort mot byrival United og deres eneste seier på de fem siste kom i ligacupen.

- Manchester United møter både Manchester City og Liverpool på Old Trafford. Det kan være en stor fordel, sier Alsaker og fortsetter:

- Solskjær har gode resultater fra møtene mot Pep Guardiolas Man City. Han har fått flere resultater i kamper hvor de har vært «underdogs» og det er en fin erfaring å ta med inn til kampene.

Kampprogrammet blir heller ikke noe bedre i slutten av november når Villarreal, Chelsea og Arsenal står for tur.

- Presset er allerede stort på Solskjær, men det vil bli enormt om resultatene er svake. Det blir veldig spennende å se hvordan Solskjærs United kommer ut av disse kampene, sier Alsaker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer