Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkreprisen

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø- Brann 5-0. Marerittet fortsetter for Brann og trener Harald Aabrekk. Det ble reneste skrekkreprisen fra seriestarten for bergenserne da de spilte mot Tromsø i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 90 minutters fotballmareritt og nesten en time bak stengte garderobedører kom en nedtrykt mann ruslende ut med henda i lomma:

- Dette var til å gråte over. Nå trenger jeg trøst, sier Brann-trener Harald Aarbrekk.

- Vi kan jo ikke grave oss ned, forklarte kaptein Arne Vidar Moen etter tidenes Brann-ydmykelse i nord.

Men det virket som om det var nettopp det Harald Aabrekk hadde mest lyst til. Han føler presset, og vet hva som venter hjemme i Bergen. Der forventer man adskillig mer enn 1-8 og null poeng etter to kamper. I snøhaugene i Tromsø måtte Aabrekk leite etter ord da han skulle forklare elendigheten ute på den nye Alfheim-matta:

- Dette var frustrerende. Jeg er langt nede og synes synd på meg sjøl nå, medgir han.

  • For årets Brann-problemer fortsatte i Tromsø. Etter 23 minutter lå to baller bak en sprellende Vidar Bahus, og bergenserne var redusert til 10 mann da Arne Vidar Moen ble sendt i dusjen.

- Uflaks

- Vi har spilt to kamper. Ingen av dem har vært normale. Vi har fått en mann utvist i hver kamp, og det har preget oss. Det som skjer her i Tromsø er bittert, for vi har hatt en fin treningsuke med trivsel og godt humør.

Harald Aabrekk har lite å trøste seg med i motgangen. Men han forsøker, så godt han kan:

- Jeg synes vi hadde uflaks også. Innledningen var bra. Uten utvisningen og to tidlige baklengs ville vi fått et helt annet kampbilde, mener Aabrekk.

Tromsø gjorde en solid jobb, men de var ikke veldig gode. Men Brann var fryktelig, fryktelig dårlige. Spillet virket planløst, humøret, spillegleden og innsatsviljen manglet. Og framfor alt: Spillerne er ikke i nærheten av å ha sjøltillit.

Etter utvisningen gikk Bergens fotballstorhet i oppløsning:

Utklassingen stanset med fem baklengs, men det kunne gått langt verre. For TILs bevegelige angripere lekte katt og mus med saltstøttene i Brann-forsvaret.

- Vi gjorde en del personlige feil. Men vi vet vi er gode nok til å være med i toppen, sier Aabrekk.

- Ikke katastrofe

Det er vanskelig å tro ham. For i går virket Brann som et hjelpeløst fotballag.

Og den brutale faktum er at pengesekken er tom. I år finnes det ikke penger til å kjøpe seg ut av krisa. Brann må klare seg med det mannskapet de har.

- Vi har en god stall, det er ikke aktuelt å kjøpe nytt, sier direktør Kjell Tennfjord.

- Men dette er jo en katastrofal innledning på sesongen?

- Dere pressefolk smører så tjukt på. Det er 24 kamper igjen. Vi kommer tilbake, slik vi maktet det i fjor.

Branns eneste håp ligger i å endre formasjon og spillestil.

- Det må vi vurdere om ikke dette endrer seg. Men det er jo ikke lett å spille 4-3-3 med 10 mann i hver kamp, sier Aabrekk.

Så gikk han om bord i bussen og begynte på den lange veien hjem til Vestlandet. Til kravstore supportere som forventer underverker allerede kommende fredag: Utslåtte spillere og ledere fikk ikke akkurat trøst av en deprimert nærradio-reporter fra Hansabyen:

- No blir det tungt å komme hem.

JUBEL OG SORG:</B> Alfheim-publikummet har funnet formen, for Harald Aabrekk og Brann-benken skullde det bare bli verre og verre.