DRAMATISK: Sabirzhan Muminov klarte ikke å stoppe før reklameskiltene på sletta i Bergiselbakken i Innsbruck. Skjermdump: Eurosport
DRAMATISK: Sabirzhan Muminov klarte ikke å stoppe før reklameskiltene på sletta i Bergiselbakken i Innsbruck. Skjermdump: EurosportVis mer

Skrekkscener i Hoppuka

Kjørte rett inn i reklameskilt i første treningsomgang i Innsbruck.

INNSBRUCK (Dagbladet): Kvalifiseringen til fredagens hoppukerenn i Innsbruck endte med seier til japaneren Ryoyu Kobayashi. Johann André Forfang ble beste nordmann på tredjeplass.

For Sabirzhan Muminov (24) fra Kasakhstan ble det en uhyggelig dag i bakken i Østerrike. I det første treningshoppet før kvalifiseringen dundret han inn i et reklameskilt på sletta i Bergiselbakken.

Hopperen prøvde å ploge i forkant, men hadde for stor fart og stupte over reklameskiltet. Flere var skrekkslagne vitner til det som skjedde og gikk bort for å se hvordan det sto til.

Hopperen hadde tydelig vondt og gjorde grimaser. Bilder av hendelsen har spredt seg på sosiale medier (se Twitter-melding fra Eurosport som sender fra Hoppuka).

Etterpå sto 24-åringen over det andre treningshoppet, men han deltok i kvalifiseringen. Det endte med et beskjedent svev på 92,5 meter og 62. plass. Han får dermed ikke hoppe i morgendagens renn.

- Jeg så ikke hendelsen selv. Men jeg hørte at noen kjørte inn i et reklameskilt med stor hastighet, sier Norges trener, Alexander Stöckl, til Dagbladet.

Han tviler på at krasjet skyldes noe annet enn utøveren selv:

- Bakken er i perfekt stand, opplyser Stöckl.

På Twitter skriver den polske hoppuke-journalisten Dominik Formela:

- Like før en katastrofe. Sabirzhan Muminov fløy over reklameskiltene. Et skrekkelig øyeblikk som fikk en god slutt.

Muminov har gått inn og ut av verdenscupen siden 2014. Han har ikke fått et eneste poeng i år. I Hoppuka klarte han ikke å kvalifisere seg til rennet verken i Oberstdorf eller Garmisch-Partenkirchen.

Langt hyggeligere dag var det for nordmennene i kvalifiseringen. Forfangs tredjeplass lover godt for rennet fredag.

- Jeg synes det var en positiv kvalifisering, spesielt for Forfang. Både satsbevegelse og flyging var positiv. Han har tilpasset seg bakken, sier Stöckl.

Bortsett fra Robin Pedersen - som ble diskvalifisert på grunn av for stor dress - kvalifiserte alle nordmennene seg. Andreas Stjernen ble nummer 10, Daniel-André Tande 16, Robert Johansson 21, Halvor Egner Granerud 28 og Anders Fannemel 35.

Ulykkesfuglen Sabirzhan Muminov må være tilskuer i morgen.