Chelsea - Hull 2-0

Skrekkscener og norsk Premier League-debut da Costa hevnet seg etter klubbråket

Først reiste Diego Costa seg og scoret etter en uke med spekulasjoner om krangel og klubbskifte. Dernest reiste Gary Cahill seg og scoret etter smellen med hardt rammede Ryan Mason.

TILBAKE: Diego Costa svarte på kritikken og banket inn 1-0 hjemme mot Hull. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: Diego Costa svarte på kritikken og banket inn 1-0 hjemme mot Hull. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Chelsea - Hull 2-0 (1-0)

(Dagbladet): For to dager signerte Omar Elabdellaoui for Hull. I dag gikk den norske landslagsbacken rett inn i startoppstillingen borte mot Chelsea på Stamford Bridge, mens landsmannen Adama Diomande ble plassert på benken.

Elabdellaoui klarte seg bra i Premier League-debuten, men bra er ikke godt nok mot Premier Leagues nr. 1. Chelsea vant oppskriftmessig 2-0 og topper nå serien hele åtte poeng foran Arsenal.

- Det ser bra ut for Chelsea, men vi skal ikke dele ut gullet ennå, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Den søte hevnen

DEBUT: Omar Elabdellaoui klarte seg greit mot Pedro og Chelsea i Premier League-debuten. Foto: NTB Scanpix
DEBUT: Omar Elabdellaoui klarte seg greit mot Pedro og Chelsea i Premier League-debuten. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bekymringene som verserte rundt Diego Costa forrige uke er gravd langt ned i jorda. Glansbildet på Stamford Bridge er tilbake. Chelseas toppscorer slo tilbake mot Hull i kveld etter det angivelige bråket som nådde overflaten forrige uke.

Spanjolen scoret det første av kveldens to mål og ga et klart signal i feiringen sin: «Slutt å prat. La meg spille. La meg score.»

Det var akkurat det han gjorde. Like før slutt fikk han selskap av Gary Cahill. To mål og tre poeng. Tilsynelatende enkelt og komfortabelt.

Skrekkscenene

Innledningen var imidlertid ikke like behagelig da Ryan Mason og nevnte Gary Cahill skallet i hverandre etter 13 minutter. Stamford Bridge ble helt stille. Cahill reiste seg raskt, men Mason ble liggende.

Førstehjelpspersonellet samlet seg rundt Hull-spilleren. Åtte minutter senere ble Mason båret ut av banen med surstofftilførsel.

Det var et hardt slag i trynet for gjestene, men rent sportslig klarte de seg bra og så ut til å holde nullen til pause. Men nesten er fortsatt ikke godt nok.

VENNER: Diego Costa og Antonio Conte tok hverandre i hånda etter seieren mot Hull. Foto: NTB Scanpix
VENNER: Diego Costa og Antonio Conte tok hverandre i hånda etter seieren mot Hull. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Costas revansje

Sju minutter på overtid skjedde det som nesten måtte skje. Victor Moses slo inn foran mål. Der ventet Diego Costa, som klinisk banket inn 1-0 i sin første kamp etter det interne bråket forrige uke.

Da var Costa i hundre, både rent metaforisk, men også hva angår antall kamper i Chelsea-trøya. I stedet for at den angivelige konflikten med trenerapparatet utartet, feiret Costa sin 100. Chelsea-kamp med scoring og etter hvert tre poeng.

De tre poengene ble spikret dypt inn kista i det 81. spilleminutt. Innbytter Cesc Fabregas tok på seg servitørrollen og fant Gary Cahill med innlegget. Den engelske landslagsstopperen stanget inn 2-0.

Da var det ingen tvil, hvis det noen gang var det. Tvilen er sjelden å se i dette Chelsea-laget, som tøffer videre mot seriegull.

Neste motstander er Liverpool på Anfield.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer