Jostein Gundersen

Skrekkskade: - Ansiktet er knust

Tromsø-spiller Jostein Gundersen (26) ble utsatt for en skikkelig skrekkskade på treningsfeltet forrige uke.

SKREKKSKADE: Jostein Gundersen fikk seg mildt sagt en smell på trening for Tromsø forrige uke. Foto: Privat/Jostein Gundersen
SKREKKSKADE: Jostein Gundersen fikk seg mildt sagt en smell på trening for Tromsø forrige uke. Foto: Privat/Jostein Gundersen Vis mer
Publisert

Til vanlig spiller han i midtforsvaret til Tromsø i Eliteserien. Nå må Jostein Gundersen belage seg på flere uker på sidelinjen.

Forrige uke, under en trening med laget fra nord, gikk det virkelig ille for den robuste midtstopperen.

- Det var en internkamp på torsdag, før vi skulle ha fire dager fri. Jeg skulle gå opp i press på en lagkamerat, men idet han passerte meg løftet han albuen opp og det ble en skikkelig «knock-out» i ansiktet mitt. Begge ble liggende, han fikk vondt i albuen og jeg i ansiktet, forteller Gundersen om hendelsen til Dagbladet.

STRAFFET: Det er ikke alltid like lett å henge med i svingene på trening, det fikk Erling Braut Haaland erfare. Video: Bård Sørø Olsen Vis mer

iTromsø omtalte saken først.

Ekstreme smerter

Skrekkskaden førte til at Gundersen måtte i garderoben med lagets fysioterapeut. Han mistenkte brudd i ansiktet, og det stemte.

Beinet ved siden av det høyre øyet hadde brukket. Gundersen kom seg raskt til legen, før han kjapt ble henvist til sykehuset. Smertene var store, forteller 26-åringen.

OPERASJON: Jostein Gundersen etter operasjonen av ansiktet mandag formiddag. Foto: Privat/Jostein Gundersen.
OPERASJON: Jostein Gundersen etter operasjonen av ansiktet mandag formiddag. Foto: Privat/Jostein Gundersen. Vis mer

- De var ganske ekstreme. Den halvtimen etter det skjedde, så sleit jeg noe sinnsykt. Så fikk de meg raskt til legen og sykehuset, og så fikk jeg smertestillende og da gikk det bedre. Men det var en intens smerte og det er ekkelt når du kjenner at ansiktet er knust, sier han om smertene.

Gundersen forteller videre om tankene som strømmet gjennom hodet da situasjonen inntraff på treningsfeltet.

- Akkurat da jeg fikk det (red.anm. albueslaget) var det ekkelt, for da var det så vondt og du har ikke helt oversikt selv. Så jeg skjønte ikke helt omfanget og det var ubehagelig. Det var det verste, sier han.

Var heldig

Mandag formiddag gjennomførte Gundersen en velykket operasjon på sykehuset i Tromsø. Legene har gitt beskjed om at han må belage seg på seks uker på sidelinjen, før han kan spille kamp igjen.

- Jeg kan trene, men det er risikoen for hodesmeller jeg må holde meg unna. Nå som jeg har operert inn titanplater (red.anm. metallplater) i ansiktet, så må de få lov til å gro i fred før jeg kan drive med kontakttrening, forteller han.

Etter samtalene med legen, kunne Gundersen fortelle at han har vært heldig. Det kunne gått mye verre.

I AKSJON: Jostein Gundersen i aksjon for Tromsø tidligere denne sesongen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
I AKSJON: Jostein Gundersen i aksjon for Tromsø tidligere denne sesongen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer

- Legen sa at det var bra at det (red.anm. bruddet) ikke var lenger ned. For da kunne det blitt et mye større inngrep og konsekvenser for meg. Det var et relativt lite inngrep og lett å få ting på plass.

Midtstopperen er ikke redd for at skaden kommer til å påvirke spillestilen hans når han er tilbake på fotballbanen.

- Jeg tror egentlig ikke det. Jeg har jo fått en stålplate inn der, så da er jeg jo enda mer solid i ansiktet fremover, sier Gundersen og humrer.

Gundersens Tromsø ligger for øyeblikket på en niendeplass i Eliteserien. Stopperen har spilt totalt 22 kamper denne sesongen og har notert seg for to mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer