Skrekkskade for Adrian (21)

Adrian Hansen mistet nesten fingeren. Vi advarer mot sterke bilder.

SKREKKSKADE: Adrian Hansen i aksjon for Mjøndalen. Foto: Trond R. Teigen / NTB
SKREKKSKADE: Adrian Hansen i aksjon for Mjøndalen. Foto: Trond R. Teigen / NTB Vis mer
Publisert

Mjøndalen-spiller Adrian Hansen skulle ta seg ei ekstra styrkeøkt i dagene før jul.

Rett fra familieselskap gikk 21-åringen løs på en kjent og kjær øvelse - knebøy.

Det var etter at han hadde gjennomført et sett og han skulle plassere vektstanga på stativet at det gikk galt.

- Det glapp litt da jeg skulle sette på plass, jeg måtte justere, så klarte jeg å få fingeren i klem og most mellom stanga og stativet, forklarer Hansen til Dagbladet.

Det var Eikerbladet som omtalte saken først.

SYDD SAMMEN: Adrian Hansens finger etter at legen hadde sydd den sammen. Også ringefingeren måtte sys. Foto: Privat
SYDD SAMMEN: Adrian Hansens finger etter at legen hadde sydd den sammen. Også ringefingeren måtte sys. Foto: Privat Vis mer

- Så rett gjennom

Hansen forklarer at han først ikke la merke til at fingeren var ordentlig skadd, og begynte å rydde vekk vektene. Da han så ned på fingeren fikk han et lite sjokk da blodet fosset.

- Jeg så rett gjennom fingeren. Men jeg hadde mye adrenalin og kjente ikke så mye smerte, men siden jeg var alene greide jeg å holde meg rolig, forklarer midtstopperen.

FLAMMEHAV: En indisk cricketstjerne mistet kontroll på bilen, som tok fyr midt på hovedveien. VIDEO: The Times of India Vis mer

Han ringte moren som hentet ham før det ble ringt ambulanse. Da var det rett på sykehus for å sy på finger og negl på langfingeren. Også ringefingeren ble skadet, men det løste seg fint med noen sting. Der fikk han en spådom Thorir Hergeirsson verdig.

- Legen sa det var 50/50-sjanse om den ville holde seg på. Da moren min hentet meg fikk jeg litt panikk og var sikker på at den skulle ryke, men den er i behold. Det blir nok ikke full følelse i fingeren, men det er heldigvis bare tuppen, det kunne vært verre, forsikrer han.

50/50: Tuppen av fingeren til Adrian var nesten kappet av da han kom til sykehuset. Foto: Privat
50/50: Tuppen av fingeren til Adrian var nesten kappet av da han kom til sykehuset. Foto: Privat Vis mer

- Må være kreativ

Hansen er venstrehendt, og det var fingrene på venstre som ble rammet.

Det gjorde det hakket vanskeligere å skjære gjennom ribba i jula. Han måtte også ta seg noen dager fri fra trening på grunn av antibiotikakuren, men ser nå fram mot en ny sesong med Mjøndalen i 1. divisjon.

- Jeg har begynt å trene styrke for fullt igjen, men må være litt kreativ siden jeg ikke kan ha ordentlig grep med venstrehånda. Jeg har ikke begynt med løping ennå siden det ikke skal bli vått. Vi starter opp med fotballtreninger mandag, jeg får se hva jeg kan være med på, men har fått meg en skinne som skal beskytte. Nå gleder jeg meg til å spille igjen, forklarer Hansen.

SYDD SAMMEN: Adrians fingre er plastret og bandasjert sammen, men snart er han klar for fotballspill igjen. Foto: Privat
SYDD SAMMEN: Adrians fingre er plastret og bandasjert sammen, men snart er han klar for fotballspill igjen. Foto: Privat Vis mer

Forrige sesong ble skuffende for Mjøndalen som endte på 9. plass. Underveis i sesongen ble også hans far Vegard Hansen sparket fra hovedtrenerjobben etter en årrekke i klubben. I år blir han motstander som trener for Kongsvinger.

- Vi skal gjøre en bedre sesong enn i fjor. Jeg regner med at hele gruppa vil sikte seg inn på å kjempe om kvalifisering til Eliteserien. Vi har en ganske ung stall som lærte mye i fjor, jeg håper vi kan vokse i år, avslutter Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer