Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkskade for Eduardo

Etter to minutters spill. Arsenal rotet bort to poeng.

(Dagbladet.no): Birmingham - Arsenal 2-2.

To minutter ut i Premier League-kampen Birmingham - Arsenal ble bortelagets spiss Eduardo Da Silva taklet knallhardt av Martin Taylor.

Bildene fra episoden viser at Eduardos venstre ankel/legg fikk en meget unormal vinkel, og i tillegg tyder alt på at det er snakk om et åpent brudd i leggbeinet.

Direkte rødt kort

Birmingham-spiller Taylor ble sendt rett av banen med rødt kort, mens Eduardo ble liggende og holde seg til leggen med store smerter.

- Taklingen var fryktelig, og den fyren burde aldri få spille fotball igjen, sier Arsenal-manager Arsene Wenger om Martin Taylor, ifølge BBC.

Wenger frykter nå at mer enn sesongen er over for Eduardo.

- Det virker som andre lag har tenkt at «for å stoppe Arsenal må man sparke ned Arsenal». Jeg har ventet på at noe som dette skulle skje, sier franskmannen.

SJOKKERT: Arsenals brasiliansk-kroatiske angriper Eduardo reagerte voldsomt da han fikk se beinet sitt etter den stygge skaden. Foto: NICK POTTS/AP/SCANPIX
SJOKKERT: Arsenals brasiliansk-kroatiske angriper Eduardo reagerte voldsomt da han fikk se beinet sitt etter den stygge skaden. Foto: NICK POTTS/AP/SCANPIX Vis mer

Forsvarer Taylor

Birmingham-manager Alex McLeish på sin side tar spilleren sin i forsvar.

- Martin er oppskaket, det er virkelig ikke ham å gjøre ondsinnete taklinger, sier McLeish, ifølge nyhetsbyrået PA.

Det beroliger ikke Wenger.

- Det verste jeg hører etter sånt er at han ikke er typen til å gjøre slike taklinger. Du trenger bare å drepe én person, det holder, sier den rasende manageren.

Lagkameratene som gikk bort til 24-åringen, reagerte uvanlig sterkt. De holdt seg for ansiktet og så opp i lufta og viste ellers alle tegn til at skaden var av det uhyggelige slaget.

Produsenten av TV-sendingene valgte sågar å ikke vise nærbilder av episoden. Sjøl de medisinske hjelperne på stedet skal ha vært skrekkslagne over det de så.

- Jeg så ikke taklingen, men skaden var forferdelig. Jeg så beinet hans, og det så ikke bra ut, sier Birminghams James McFadden.

image: Skrekkskade for Eduardo

Sterke inntrykk

Arsenals fysioterapeut Gary Lewin var for eksempel tydelig preget da han fortalte manager Arsene Wenger siste nytt på benken.

Brasiliansk-fødte Eduardo, som spiller for Kroatia, er nå kjørt til Selly Oak Hospital, hvor han blir operert.

Sannsynligvis mister han resten av sesongen, og kanskje også sommerens EM-sluttspill.

Birmingham tok ledelsen 

Arsenal-spillerne virket rystet i minuttene som fulgte etter skaden.

Dette utnyttet James McFadden til å sende Birmingham i ledelsen med et flott frispark i det 28. minutt.

Samme mann fikk en mulighet til å doble ledelsen like før slutt, men alene med keeper satte han ballen til side for mål. Tross ni minutters tillegg i tid, skjedde det ikke mer i første omgang.

Arsenal slo tilbake

Men Arsenal er ikke ligaledere for ingenting, og fem minutter ut i den andre omgangen styrte Theo Walcott en Emmanuel Adebayor-heading i nettet, til 1-1.

Arsenal fortsatte presset, og fulgte opp målet med flere sjanser og et stolpeskudd. I det 55. minutt kom også mål nummer to for Walcott.

Med et flott langskudd sørget han for en fortjent Arsenal-ledelse.

Straffe like før slutt

Bunnlaget Birmingham ga seg likevel ikke med det. Mot slutten viste de tenner, uten at det så ut til å gi uttelling i form av poeng.

Ikke før to minutter på overtid da en klossete Gaël Clichy felte innbytter Stuart Parnaby inne i sekstenmeteren. Dommeren dømte straffespark.

Det satte McFadden i høyre kryss, som den perfekte avslutning på en utrolig kamp. 

- Da de fikk to mål så det ut som vi var ute av det, men vi kjempet oss tilbake, sier McFadden.

Utfallet av kampen gjør at Manchester United kan knappe innpå Arsenal i tetstriden. 

- Spillerne viste en fantastisk innstilling. Jeg tror motet ordnet et poeng i dag, sier Birmingham-manager Alex McLeish.

HER SMELLER DET: Dette er årsaken til at spillerne vendte seg bort i avsky.
SKADD: Eduardo ble båret av banen etter bare to minutter av kampen.
SKJØNTE ALVORET: Det er mer i Martin Taylors blikk her enn fortvilelse over at han er utvist.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media