Skrekkskade for Eduardo

Etter to minutters spill. Arsenal rotet bort to poeng.

(Dagbladet.no): Birmingham - Arsenal 2-2.

To minutter ut i Premier League-kampen Birmingham - Arsenal ble bortelagets spiss Eduardo Da Silva taklet knallhardt av Martin Taylor.

Bildene fra episoden viser at Eduardos venstre ankel/legg fikk en meget unormal vinkel, og i tillegg tyder alt på at det er snakk om et åpent brudd i leggbeinet.

Direkte rødt kort

Birmingham-spiller Taylor ble sendt rett av banen med rødt kort, mens Eduardo ble liggende og holde seg til leggen med store smerter.

- Taklingen var fryktelig, og den fyren burde aldri få spille fotball igjen, sier Arsenal-manager Arsene Wenger om Martin Taylor, ifølge BBC.

Wenger frykter nå at mer enn sesongen er over for Eduardo.

- Det virker som andre lag har tenkt at «for å stoppe Arsenal må man sparke ned Arsenal». Jeg har ventet på at noe som dette skulle skje, sier franskmannen.

SJOKKERT: Arsenals brasiliansk-kroatiske angriper Eduardo reagerte voldsomt da han fikk se beinet sitt etter den stygge skaden. Foto: NICK POTTS/AP/SCANPIX
SJOKKERT: Arsenals brasiliansk-kroatiske angriper Eduardo reagerte voldsomt da han fikk se beinet sitt etter den stygge skaden. Foto: NICK POTTS/AP/SCANPIX Vis mer

Forsvarer Taylor

Birmingham-manager Alex McLeish på sin side tar spilleren sin i forsvar.

- Martin er oppskaket, det er virkelig ikke ham å gjøre ondsinnete taklinger, sier McLeish, ifølge nyhetsbyrået PA.

Det beroliger ikke Wenger.

- Det verste jeg hører etter sånt er at han ikke er typen til å gjøre slike taklinger. Du trenger bare å drepe én person, det holder, sier den rasende manageren.

Lagkameratene som gikk bort til 24-åringen, reagerte uvanlig sterkt. De holdt seg for ansiktet og så opp i lufta og viste ellers alle tegn til at skaden var av det uhyggelige slaget.

Produsenten av TV-sendingene valgte sågar å ikke vise nærbilder av episoden. Sjøl de medisinske hjelperne på stedet skal ha vært skrekkslagne over det de så.

- Jeg så ikke taklingen, men skaden var forferdelig. Jeg så beinet hans, og det så ikke bra ut, sier Birminghams James McFadden.

Skrekkskade for Eduardo

Sterke inntrykk

Arsenals fysioterapeut Gary Lewin var for eksempel tydelig preget da han fortalte manager Arsene Wenger siste nytt på benken.

Brasiliansk-fødte Eduardo, som spiller for Kroatia, er nå kjørt til Selly Oak Hospital, hvor han blir operert.

Sannsynligvis mister han resten av sesongen, og kanskje også sommerens EM-sluttspill.

Birmingham tok ledelsen 

Arsenal-spillerne virket rystet i minuttene som fulgte etter skaden.

Dette utnyttet James McFadden til å sende Birmingham i ledelsen med et flott frispark i det 28. minutt.

Samme mann fikk en mulighet til å doble ledelsen like før slutt, men alene med keeper satte han ballen til side for mål. Tross ni minutters tillegg i tid, skjedde det ikke mer i første omgang.

Arsenal slo tilbake

Men Arsenal er ikke ligaledere for ingenting, og fem minutter ut i den andre omgangen styrte Theo Walcott en Emmanuel Adebayor-heading i nettet, til 1-1.

Arsenal fortsatte presset, og fulgte opp målet med flere sjanser og et stolpeskudd. I det 55. minutt kom også mål nummer to for Walcott.

Med et flott langskudd sørget han for en fortjent Arsenal-ledelse.

Straffe like før slutt

Bunnlaget Birmingham ga seg likevel ikke med det. Mot slutten viste de tenner, uten at det så ut til å gi uttelling i form av poeng.

Ikke før to minutter på overtid da en klossete Gaël Clichy felte innbytter Stuart Parnaby inne i sekstenmeteren. Dommeren dømte straffespark.

Det satte McFadden i høyre kryss, som den perfekte avslutning på en utrolig kamp. 

- Da de fikk to mål så det ut som vi var ute av det, men vi kjempet oss tilbake, sier McFadden.

Utfallet av kampen gjør at Manchester United kan knappe innpå Arsenal i tetstriden. 

- Spillerne viste en fantastisk innstilling. Jeg tror motet ordnet et poeng i dag, sier Birmingham-manager Alex McLeish.

HER SMELLER DET: Dette er årsaken til at spillerne vendte seg bort i avsky.
SKADD: Eduardo ble båret av banen etter bare to minutter av kampen.
SKJØNTE ALVORET: Det er mer i Martin Taylors blikk her enn fortvilelse over at han er utvist.