Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekkskade for svensk skiskytter: - Får håpe han kan fortsette karrieren

Peppe Femling fikk en stav gjennom leggen.

GJENNOM LEGGEN: Peppe Fremling fikk sin egen skistav gjennom leggen. Foto: Det svenske skiskytterforbundet
GJENNOM LEGGEN: Peppe Fremling fikk sin egen skistav gjennom leggen. Foto: Det svenske skiskytterforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LYSEBOTN/OSLO (Dagbladet): Før dagens Lysebotn Opp var den svenske skiskytteren Peppe Femling ute og varmet opp før start.

TIL SYKEHUSET: Peppe Femling er fraktet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus. Foto: Det svenske skiskytterforbundet
TIL SYKEHUSET: Peppe Femling er fraktet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus. Foto: Det svenske skiskytterforbundet Vis mer

En bil kom imot og Femling vek, men det skal ha vært trangt på veien og Fremling klarte å få sin egen skistav gjennom leggen sin etter et lite sammenstøt med bilen.

- Peppe sa ikke så mye etter ulykka, men han var bevisst. Jeg traff ham raskt og han sa det gjorde veldig vondt, sier svenskens trener, Johan Hägström til Dagbladet.

Svensken ble fraktet med ambulanse opp til toppen, der han videre ble fraktet med ambulansehelikopter til Stavanger universitetssykehus.

- Ikke bra

Før Femling ble fraktet bort skal den nesten to meter lange staven ha blitt kappet i begge ender, noe som betyr at det fortsatt er deler av den i benet hans.

- Dette er ikke bra for sesongen, men forhåpentligvis kan han fortsette treningen raskt. Det er snakk om at den kanskje bare gikk i muskelen, siden han fortsatt kunne røre tærne og foten.

Men det kan gå riktig ille for Femling.

- Er det virkelig ille så kan det bety så lang rehabilitering at karrieren er over. Vi får håpe det ikke skjer. Men legene på stedet snakket om at det bare var en muskel som var truffet, sier Hägström.

TOK GULL: Peppe Femling ble olympisk mester på stafett sammen med Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og Fredrik Lindström. Her fra medaljeseremonien. Foto: Pontus Lundahl / TT
TOK GULL: Peppe Femling ble olympisk mester på stafett sammen med Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson og Fredrik Lindström. Her fra medaljeseremonien. Foto: Pontus Lundahl / TT Vis mer

Hägström vet ikke hvordan det går med Femling for øyeblikket, men skal rett til sykehuset så fort de har kommet i land.

Peppe Femling var en del av stafettlaget til Sverige som tok gull under årets OL i Pyeongchang.

Det var NRK som først omtalte saken.

- Et syn jeg skulle vært foruten

Nordmannen Hans Christer Holund fikk med seg hva som hadde skjedd med Femling.

- Jeg kjørte forbi rett etter at det skjedde. Det var et syn jeg helst skulle vært foruten. Det så fryktelig vondt ut. Han hadde fått en stav gjennom benet, det sier seg selv at det gjør vondt, sier Holund til Dagbladet.

Han sa ulykka satte en støkk i ham før start.

- Det viser at det ikke er helt risikofritt å gå på rulleski. Det er mer risiko enn å gå på ski.

- Maks uflaks

Martin Johnsrud Sundby visste ikke hva som hadde skjedd før etter rennet, han fikk bare med seg at starten ble utsatt noen minutter.

- Vi fikk beskjed om at det var noe som hadde skjedd og at man dermed trengte transport ut av området. Det var egentlig det, sier Sundby.

Han synes ulykka høres ut som maks uflaks.

- Jeg ønsker ham god bedring og håper han blir tatt vare på på et eller annet fly til Stavanger Universitetssykehus umiddelbart.

Therese Johaug vant damenes Lysebotn Opp i dag. Hun knuste forårets vinner, Charlotte Kalla, i tillegg til sin egen personlige rekord.

På herresiden var det Simen Hegstad Krüger som stakk av med seieren, foran Hans Christer Holund.

DRAMATISK: Den erfarne skikjøreren Norbert Salva sto på ski på fjellet Chopok i Slovakia, da han plutselig merket at snøen under ham begynte å løsne. Den dramatiske hendelsen kunne sett helt annerledes ut, om han ikke hadde krasjet for å unngå katastrofen. Video: Caters TV Vis mer