Skrekkskade stanser bruk av skivebremser

Rytternes interesseorganisasjon og UCIs utstyrspresident bekrefter.

KUTTET STYGT: Fran Ventoso ble kuttet stygt av en skivebrems under Paris-Roubaix. Bildet er fra en urelatert velt i samme ritt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)/skjermdump fra Fran Ventosos facebook-side.
KUTTET STYGT: Fran Ventoso ble kuttet stygt av en skivebrems under Paris-Roubaix. Bildet er fra en urelatert velt i samme ritt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)/skjermdump fra Fran Ventosos facebook-side. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): UCI kommer til å suspendere bruken av skivebremser i profesjonell landeveissykling, det bekrefter både CPA, rytternes egen interesseorganisasjon, og president i UCIs utstyrskommisjon, Harald Tiedemann Hansen, ovenfor procycling.no.

Dette skjer etter at Fran Ventoso i helgen ble maltraktert av en skivebrems under Paris-Roubaix.

- Vi har bedt om å suspendere testingen av skivebremser til UCI, og de vil trolig gjøre det, forteller pressesjef Laura Mora til procycling.no.

Harald Tiedemann Hansen bekrefter informasjonen, og sier at initiativet kommer fra UCI selv, etter hendelsen i helgen.

- Nå blir vi endelig hørt CPA er svært fornøyd med suspensjonen.

- Vi har akkurat fått støtte fra utstyrskommisjonen. Vi har snakket om risikoen ved å bruke skivebremser i flere måneder og har sendt brev til UCI og organisatorene om å unngå slike risikoer. Nå blir vi endelig hørt.

De vil dog ikke stå i veien for å finne en løsning, men da må sikkerheten være på plass.

- Vi vil ikke stoppe progresjonen, men vi vil finne felles løsninger for introduksjonen av nye teknologier uten risiko for rytterne, og definitivt med deres involvering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer