Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ryan Mason legger opp

Skrekksmellen rystet tilskuerne. Nå tvinges han til å legge opp

Hulls Ryan Mason (26) har ikke spilt fotball siden han kolliderte stygt med Chelseas Gary Gahill. Nå legger den tidligere Spurs-spilleren opp.

STYGG SMELL: Ryan Mason ble liggende etter kollisjonen med Gary Cahill for et snaut år siden. Foto: Nick Potts/PA Wire/NTB Scanpix
STYGG SMELL: Ryan Mason ble liggende etter kollisjonen med Gary Cahill for et snaut år siden. Foto: Nick Potts/PA Wire/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Det var noen ekle scener som utspilte seg på Stamford Bridge da Chelsea møtte Hull januar for et snaut år siden. Hull-spiller Ryan Mason skallet med Chelseas Gary Cahill 13 minutter ut i kampen og tilskuerne ble helt stille.

Cahill reiste seg ganske raskt, mens Mason ble liggende. Førstehjelpspersonellet samlet seg rundt Hull-spilleren. Åtte minutter senere ble Mason båret ut av banen med surstofftilførsel og kjørt rett til sykehus. ​

KOLLIDERTE: Gary Cahill og Ryan Mason. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS / NTB Scanpix
KOLLIDERTE: Gary Cahill og Ryan Mason. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS / NTB Scanpix Vis mer

Senere fikk Mason påvist kraniebrudd og måtte opereres. Det var lenge knyttet stor usikkerhet til hvordan det skulle gå med 26-åringen. Nå har spilleren selv fått den nedslående beskjeden om at han tvinges til å legge opp etter hodesmellen.

«Jeg kan bekrefte at jeg må pensjonere meg fra profesjonell fotball etter medisinsk råd fra spesialister. Jeg har jobbet utrettelig med å komme tilbake på banen. Dessverre har jeg ikke noe annet valg enn å legge opp, på grunn av risikoen som er involvert med tanken på hvor alvorlig skaden er», skriver Mason i en pressemelding han har lagt ut på Instagram.

Hull har også lagt ut en pressemelding angående nyheten, der klubben forteller at flere verdensledende nevrologer og nevrokirurger har rådet ham til å slutte med fotball.

LEGGER OPP: Hulls Ryan Mason. Foto: NTB Scanpix
LEGGER OPP: Hulls Ryan Mason. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Takker de nærmeste

Han takker «et nettverk av venner» som har hjulpet ham i tiden da han pådro seg den livstruende skaden. Han takker særlig forloveden, den nærmeste familien og vennene sine.

«Til tross for hvor tøft det har vært og alle utfordringene jeg har møtt på veien, har dere alle vært der og støttet meg og ord vil aldri være nok til å beskrive hvor takknemlig jeg er for kjærligheten og støtten», skriver han videre.

Han takker også tidligere lagkamerater i Tottenham og nåværende lagkamerater i Hull. Mason var fem sesonger i Spurs og spilte blant annet 53 ligakamper for de liljehvite.

Han skriver videre at han har gjort alt som står i hans makt i et forsøk på å komme tilbake på fotballbanen disse 13 månedene.

«Jeg elsker spiller, noe jeg alltid vil gjøre og jeg spent på å se hvor fotballen tar meg med neste gang», avslutter han meldingen med.

Mason fikk også én landskamp for England, et øyeblikk han er veldig stolt av.

Berg- og-dal-bane

På nyttårsaften la Mason ut en melding på Twitter, der han beskriver opp- og nedturene han har hatt gjennom 2017.

- Det er vanskelig å sette ord på året som har gått. Det har vært en fysisk og mental utfordring som jeg er stolt over at jeg har kommet meg gjennom. På slutten av året holdt jeg sønnen min i armene, og det var en spesiell følelse, skrev Mason, som da var nybakt pappa.

Han la også ved et bilde av såret etter operasjonen for snaut et år siden:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!