Skrekktall om OL-avlysning

Mer enn 80 prosent av de spurte i en ny meningsmåling i den japanske befolkningen skulle helst sett av sommerens OL i Tokyo blir utsatt eller avlyst.

VIL AVLYSE: Mer enn 80% vil utsette eller avlyse OL. Det viser meningsmålinger. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP)
VIL AVLYSE: Mer enn 80% vil utsette eller avlyse OL. Det viser meningsmålinger. Foto: Kazuhiro NOGI / AFP) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er avisa Asahi Shimbun som stå bak meningsmålingen som ble presentert mandag. Den viser at OL-motstanden er formidabel i arrangørlandet bare ti uker før lekene starter.

Sist fredag forlenget japanske myndigheter unntakstilstanden som er innført i en rekke regioner i landet. Det grepet er tatt for å bekjempe den siste bølgen med virussmitte.

Økningen i smittetilfeller den siste tiden har satt landets helsevesen under press. En rekke eksperter har advart mot at det kan bli mangel på medisinsk personell, og at pandemien begynner å tære hardt på kreftene til de som jobber i helsesektoren.

I befolkningen er skepsisen til OL stor. Meningsmålingen som ble presentert mandag viste at 43 prosent av de spurte ønsker at OL skal avlyses. Ytterligere 40 prosent mener en ny utsettelse er veien å gå.

Motstanden øker

Sommerlekene skulle vært arrangert i fjor, men måtte da skyves på som følge av virussituasjonen.

Asahi Shimbun gjennomførte en tilsvarende undersøkelse i befolkningen for en måned siden. Da sa 35 prosent av de ønsket avlysning, mens 34 prosent ville ha utsettelse. Siden den gang har tallene steget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer