Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skrekktallene Norge ikke vil se

- Det kan ha en betydning.

TOK ANSVAR: Kent Robin Tønnesen får en viktig rolle for Norge mot Makedonia. Foto: Scanpix
TOK ANSVAR: Kent Robin Tønnesen får en viktig rolle for Norge mot Makedonia. Foto: Scanpix Vis mer

KRAKOW (Dagbladet): Etter åpningstapet mot Island har Norge på sensasjonelt vis knust både Kroatia, Hviterussland og Polen. Prestasjonene til de norske gutta har ikke bare vekket oppsikt på hjemmebane, men i hele Håndball-Europa.

Før kveldens uhyre viktige kamp mot Makedonia er det imidlertid et område hvor Norge kommer dårligst ut av samtlige lag som deltar i mesterskapet: Ingen har hatt dårligere uttelling fra straffemerket enn trener Christian Berges menn. Bare 13 mål på 23 forsøk gir en treffprosent på 57. Til sammenligning har Tyskland truffet på 16 av sine 17 kast fra sjumeteren.

- Det kan ha en betydning i en jevn kamp. Samtidig kan vi si at vi tapte mot Island i den første kampen, men vunnet resten. Det betyr at vi har laget mål fra andre posisjoner. Ideelt sett skal en straffe gå i mål, det er det ingen tvil om, men nå er det sånn det er. Det viktigste er at vi har seks poeng - og forhåpentligvis åtte etter kampen i kveld, sier TV 2-ekspert Bent Svele til Dagbladet.

Tok ansvar Seieren mot Polen for to dager siden har blitt omtalt som kanskje den største i norsk herrehåndballs historie. En sterk bidragsyter til triumfen var Kent Robin Tønnesen med seks scoringer.

Svært gledelig sett med norske øyne var det også at Tønnesen tok ansvar fra nettopp straffemerket da kampen skulle avgjøres helt på tampen, etter at spillere som André Lindboe, Kristian Bjørnsen og Magnus Jøndal hadde utført jobben med varierende kvalitet tidligere i mesterskapet.

Trolig gjør det at 24-åringen får oppgaven fra start av i kveldens kamp.

- Han er bra, men vi har mange gode straffeskyttere. Bjørnsen har også skutt straffer lenge. Det handler om å hamre den inn. De som er i flyt, setter den. Vi satset på at det skjer i dag, sier Svele.

Pass opp for denne mannen Håndballeksperten ser på kveldens oppgjør i polakkenes storstue, massive Tauron Arena, med spenning. Selv om Makedonia står uten seier så langt i EM, kan ikke Norge vente seg en lett match.

- Det er en vanskelig kamp. Sist var vi en voldsom «underdog», med de rammene Polen hadde her i hallen. Likevel gjorde vi en fantastisk kamp. Det var veldig, veldig bra. Jeg tror gutta har vært flinke til å nullstille seg, så vi får håpe og tro at de tar med seg de poengene de trenger i dag, sier Svele.

Han er samtidig klar på at det er én mann norske håndballfans i hovedsak bør frykte.

- Det er først og fremst Kiril Lazarov. Det er en notorisk målgjører. Han har vært med i mange år. Men vi får se, Makedonia kommer ingen vei i dette mesterskapet her. Vi får se hvor mye de gidder, sier eksperten.

Se også: Slik går Norge til semifinale

FARLIG: Kiril Lazarov kan skape trøbbel for Norge. Foto: Scanpix
FARLIG: Kiril Lazarov kan skape trøbbel for Norge. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media