VM-kvalik Norge - Tyrkia:

Skrekktap

Erling Braut Haaland (20) ble nok en gang målløs da Norge tapte nøkkelkampen mot Tyrkia 0-3.

SKREKKSTART: Erling Braut Haaland og resten av det norske landslaget gikk målløse av banen i Malaga. Foto: Geir Olsen / NTB
SKREKKSTART: Erling Braut Haaland og resten av det norske landslaget gikk målløse av banen i Malaga. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Tyrkia 0 - 3

MALAGA/OSLO (Dagbladet): Norge tapte 3-0 mot Tyrkia i den andre VM-kvalikkampen i Malaga lørdag kveld. Spissduoen Alexander Sørloth og Erling Braut Haaland fikk det ikke til å stemme, til tross for flere muligheter.

- Det er en lærepenge det som skjer i og utenfor boksen vår, sier landslagstrener Ståle Solbakken etter kampen.

- Vi er alt for lite kyniske og besluttsomme i avgjørende situasjoner, fortsetter han.

KLAR: Landslagssjef Ståle Solbakken var klar etter 3-0-tapet mot Tyrkia, men surret litt med dagene. Bilder fra NTB. Vis mer

Norge med Halaand var nært ved å redusere, like etter at Ozan Tufan satt kveldens tredje mål for tyrkerne. Men målet fra spydspissen ble korrekt annullert for offside.

Kristian Thorstvedt ble utvist etter å ha havnet i en takling med Caner Erkin.

- Veldig skuffende kveld. Vi starter dårlig, og er alltid på etterskudd etter det tidlige baklengsmålet. Kristian er for aggressiv, vil for mye. Noen hadde kanskje gitt gult, men ingen dommerskandale at det blir rødt, sier Erik Thorstvedt og Norges laginnsats og sønnens røde kort til Dagbladet.

Landslagskaptein Martin Ødegaard, som måtte ut av den første kvalifiseringskampen mot Gibraltar med en skade, var tilbake på banen mot Tyrkia. Men heller ikke han satt ballen i mål.

Tyrkia spilte på seg mye selvtillit da de slo gruppefavoritt Nederland 4-2 i den første kvalifiseringskampen. Norge, som slo Gibraltar 3-0, fikk også med seg tre poeng, men burde helst hatt poeng mot tyrkerne. Men det ville seg ikke for nordmennene.

Skrekkstart

Allerede etter fire minutter spilt gjorde tyrkerne som fryktet da Tufan satt kampens første mål, etter en pasning fra Yusuf Yazici.

Vondt ble etterhvert verre for nordmennene, for etter en god periode hvor blant annet Alexander Sørloth hadde et stolpetreff, var det Tyrkia som scoret igjen. Leicester-stoppper Caglar Söyüncü doblet ledelsen med hodet da han stanget inn 0-2.

I pausen måtte Solbakken å bytte keeper. Rune Almenning Jarstein gikk ut, mens Andre Hansen kom inn.

- Jarstein følte seg tom og ikke i form. Han ønsket å bytte, sa assistenttrener Kent Bergersen til TV 2.

Ny markering

Den norske markeringen mot menneskerettighetssituasjonen i Qatar fikk internasjonal oppmerksomhet etter kampen mot Gibraltar.

På spørsmål om Norge vurderte en lignende markering under Tyrkia-kampen svarte landslagstrener Ståle Solbakken at de hadde en plan.

QATAR-MARKERING: Landslaget gjorde som varslet. På oppvarmingen brukte samtlige av spillerne den samme t-skjorten, som under Gibraltar-kampen. Foto: Geir Olsen / NTB
QATAR-MARKERING: Landslaget gjorde som varslet. På oppvarmingen brukte samtlige av spillerne den samme t-skjorten, som under Gibraltar-kampen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Og som varlset brukte de norske landslagsgutta T-skjorten med krav om menneskerettigheter under oppvarmingen og nasjonalsangen i Malaga. De holdt også venstre hånd opp.

- Tegnet er det mest kjente for "menneskerettigheter", sier Sindre Stranden Tollefsen i Amnesty Norge til Dagbladet.

Solbakken hadde også på t-skjorta, med en dressjakke over, da han ble intervjuet av TV 2 før kamp.

- Det kommer en pluss en, så vi prøver å legge på litt, sa han.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer