Syklist Brage Vestavik klar for X-Games:

Skrekkulykke for norsk Instagram-stjerne

22 år gamle Brage Vestavik fra Mysen sluttet på skolen som 16-åring for å satse på sykling. Siden har han reist verden rundt, fått over 200 000 følgere på Instagram, og deltar nå i X-Games på sykkel. Da knakk han ankelen.

X-GAMES: Brage Vestavik deltar i tidenes første X-Games Real for syklister. Video: Blur Media. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vestavik er en av seks freeride-syklister som ble valgt ut til å være med når sykkel for første gang får være med i X-Games Real.

Konkurransen endte på sykestua for Vestavik, som selv mener han først og fremst var heldig, siden uhellet var ute på en av de siste innspillingsdagene.

- Det kunne gått mye verre enn en ankel. Jeg hadde mange harde fall gjennom opptakene, men det går som regel bra. Man krasjer, løper opp igjen og prøver på nytt. Men denne gangen skjønte jeg at noe var feil da jeg satte ned foten, og måtte trilles vekk med trillebår, ler Vestavik, med artistnavnet B-Rage.

Filmet i Mysen

Han påpeker også ironien i ulykken skjedde på en av de mindre elementene, i en ellers spektakulær løype, som han selv har bygd i skogen hjemme på Mysen.

- De andre vil trolig ha filmet på kjente steder i USA og Canada, men jeg valgte å gjøre det her hjemme på Mysen, det synes jeg er morsomt. Men det var en brutal tid å gjennomføre det på fra september til januar. Jeg var i skogen hver eneste dag, hvor jeg gravde, bygde og bar på stokker, forklarer han.

Konkurransen går ut på at man skal lage en 90 sekunders video, hvor en jury skal kåre vinneren. I tillegg er det en supporterkonkurranse, hvor seerne skal stemme fram sin favoritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer