Syklist Brage Vestavik klar for X-Games:

Skrekkulykke for norsk Instagram-stjerne

22 år gamle Brage Vestavik fra Mysen sluttet på skolen som 16-åring for å satse på sykling. Siden har han reist verden rundt, fått over 200 000 følgere på Instagram, og deltar nå i X-Games på sykkel. Da knakk han ankelen.

X-GAMES: Brage Vestavik deltar i tidenes første X-Games Real for syklister. Video: Blur Media. Vis mer
Publisert

Vestavik er en av seks freeride-syklister som ble valgt ut til å være med når sykkel for første gang får være med i X-Games Real.

Konkurransen endte på sykestua for Vestavik, som selv mener han først og fremst var heldig, siden uhellet var ute på en av de siste innspillingsdagene.

- Det kunne gått mye verre enn en ankel. Jeg hadde mange harde fall gjennom opptakene, men det går som regel bra. Man krasjer, løper opp igjen og prøver på nytt. Men denne gangen skjønte jeg at noe var feil da jeg satte ned foten, og måtte trilles vekk med trillebår, ler Vestavik, med artistnavnet B-Rage.

ULYKKE: Brage Vestavik på sykehus etter ulykken. Foto: Emil Solli
ULYKKE: Brage Vestavik på sykehus etter ulykken. Foto: Emil Solli Vis mer

Filmet i Mysen

Han påpeker også ironien i ulykken skjedde på en av de mindre elementene, i en ellers spektakulær løype, som han selv har bygd i skogen hjemme på Mysen.

- De andre vil trolig ha filmet på kjente steder i USA og Canada, men jeg valgte å gjøre det her hjemme på Mysen, det synes jeg er morsomt. Men det var en brutal tid å gjennomføre det på fra september til januar. Jeg var i skogen hver eneste dag, hvor jeg gravde, bygde og bar på stokker, forklarer han.

Konkurransen går ut på at man skal lage en 90 sekunders video, hvor en jury skal kåre vinneren. I tillegg er det en supporterkonkurranse, hvor seerne skal stemme fram sin favoritt.

Med andre ord er videodelen også viktig, der har Vestavik fått hjelp av egne kamerater i Blur Media. Han forteller at etter ei uke i strekk på sykehus, ble det intens jobbing for å gjøre videoen ferdig.

- Jeg ble kjørt til Oslo, der redigerte vi ei uke i strekk for å få det for å få den ferdig, forklarer han.

Men foreløpig har han ingen ambisjoner om å vinne konkurransen.

- For meg er det sykt bare å være med. De andre er over 30 år. Det er forbilder som jeg er vokst opp med å se på DVD. Det blir spennende å se hva de vektlegger. Det er seks helt forskjellige syklister. Jeg sykler større og røffere ting i skogen, men gjør også triks, forklarer Vestavik.

HARDT ARBEID: Brage Vestavik bygger sine egne hopp og løyper. Her i skogen i Mysen. Foto: Emil Solli
HARDT ARBEID: Brage Vestavik bygger sine egne hopp og løyper. Her i skogen i Mysen. Foto: Emil Solli Vis mer

Instagram-kjendis

22-åringen lever av syklingen, og har også en følgerskare på over 200 000 på Instagram.

- Hvordan ble du en influencer?

- Jeg vil ikke kalle meg selv influencer, altså. Jeg har bare holdt på med det jeg liker best, og lagt ut det jeg digger å holde på med. Det er kult å få andre inspirert, det går mest i sykkel og graving, forklarer han om sin egen karriere på sosiale medier.

Syklingen har vært livet til Mysen-gutten siden han droppet ut av skolen, og ble proff. Han er nå ambassadør for sykkelmerket GT.

- I det siste har det vært lite reising på grunn av corona. Men jeg pleier å kjøre Red Bull-arrangementer, og reise rundt å sykle, tidligere kjørte jeg World Tour-ritt, men ga meg med det for å kunne stå friere. Jeg har fått holde på med dette siden jeg var 16. Det har vært et helt sinnssykt eventyr, avslutter B-Rage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer