Skrekkvarme i Tokyo: - Som å ro i et solarium

VM er like rundt hjørnet, men det er OL som står i tankene til Kjetil Borch. Han gjennomfører ekstreme forberedelser for å knuse konkurrentene.

FOKUSERT: Kjetil Borch er straks klar for ro-VM. Verdensmesterskapet er et steg på veien mot 29-åringens store mål: OL i Tokyo neste år. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
FOKUSERT: Kjetil Borch er straks klar for ro-VM. Verdensmesterskapet er et steg på veien mot 29-åringens store mål: OL i Tokyo neste år. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet): Kommende uke er det ro-VM, men det er OL i Tokyo neste år som okkuperer tankene til Kjetil Borch. «Tokyo 2020 on my mind», skriver han på sin egen Instagram-profil.

- Jeg kunne kastet alle mine medaljer, fra kretsmesterskap, EM, VM og OL i søpla i bytte mot et OL-gull. Så høyt henger det, forteller Borch til Dagbladet.

29-åringen tok bronse sammen med Olaf Tufte under OL i Rio i 2016, og deltok også i OL i London fire år før - et mesterskap som var en «organisatorisk katastrofe av dimensjoner», ifølge Borch.

- Det går ikke an å si det på noen annen måte. Jeg håper ikke det skjer igjen.

Det er likevel med en viss skepsis han ser fram mot neste sommer. For alt virker ikke å være optimalisert for roing i den japanske hovedstaden, ett år før lekene braker løs.

Vindmøller ved robanen

Som regjerende verdensmester i singlesculler kan 29-åringen være et av Norges fremste gullhåp i Japan. Borch skal gjøre alt som er menneskelig mulig for å være i best mulig form til OL, og krysser fingrene for at forholdene i robassenget er like for alle når startskuddet går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer