- Skremmende å ha vært med i samme sykkelløp

Norsk sykkelproff ønsker større fokus på sikkerhet etter dødsfall.

TRAGISK: I E3 Harelbeke på fredag var Antoine Demoitié i brudd. Søndagens Gent-Wevelgem endte dessverre på mest mulig tragisk vis. Sven Erik Bystrøm (innfelt) synes det er skremmende å tenke på at han satt i samme felt med belgieren på søndag. Begge foto: Tim de Waele (TDWSport.com)
TRAGISK: I E3 Harelbeke på fredag var Antoine Demoitié i brudd. Søndagens Gent-Wevelgem endte dessverre på mest mulig tragisk vis. Sven Erik Bystrøm (innfelt) synes det er skremmende å tenke på at han satt i samme felt med belgieren på søndag. Begge foto: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Sykkelverdenen er rystet etter dødsfallet til Antoine Demoitié. Den 25 år gamle belgieren ble påkjørt av en motorsykkel etter en velt i Gent-Wevelgem, og like etter midnatt ble det klart at livet hans ikke var mulig å redde.

En samlet sykkelverdenen har delt sine kondolanser, og for Sven Erik Bystrøm var det en spesiell beskjed å få. Haugesunderen deltok selv i rittet, men brøt på grunn av sykdom.

 - Det er en tragisk sak. Det er utrolig trist. Det er skremmende å ha vært med i samme sykkelløp selv. Vi var rundt 200 ryttere på start, og én kom faktisk ikke fra det i live, sier haugesunderen til procycling.no.

Har fryktet for livetPåkjørselen skal ha skjedd etter en velt, og rittleder Leif Hoste mener at motorsyklisten ikke kan klandres for påkjørselen.

Hendelsen skjer like fullt på toppen av en rekke andre lignende hendelser, både i Norge og i utlandet. 

 - Det er mange motorsykler og biler under et løp. Det oppstår farlige situasjoner. Jeg har fryktet for livet mitt, for å si det sånn. Når det skjer slike ulykker, og det skjer oftere enn før, er det på tide at det blir tatt noen grep, sier Katusha-rytteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer