TRAGISK: I E3 Harelbeke på fredag var Antoine Demoitié i brudd. Søndagens Gent-Wevelgem endte dessverre på mest mulig tragisk vis. Sven Erik Bystrøm (innfelt) synes det er skremmende å tenke på at han satt i samme felt med belgieren på søndag. Begge foto: Tim de Waele (TDWSport.com)
TRAGISK: I E3 Harelbeke på fredag var Antoine Demoitié i brudd. Søndagens Gent-Wevelgem endte dessverre på mest mulig tragisk vis. Sven Erik Bystrøm (innfelt) synes det er skremmende å tenke på at han satt i samme felt med belgieren på søndag. Begge foto: Tim de Waele (TDWSport.com)Vis mer

- Skremmende å ha vært med i samme sykkelløp

Norsk sykkelproff ønsker større fokus på sikkerhet etter dødsfall.

(procycling.no): Sykkelverdenen er rystet etter dødsfallet til Antoine Demoitié. Den 25 år gamle belgieren ble påkjørt av en motorsykkel etter en velt i Gent-Wevelgem, og like etter midnatt ble det klart at livet hans ikke var mulig å redde.

En samlet sykkelverdenen har delt sine kondolanser, og for Sven Erik Bystrøm var det en spesiell beskjed å få. Haugesunderen deltok selv i rittet, men brøt på grunn av sykdom.

 - Det er en tragisk sak. Det er utrolig trist. Det er skremmende å ha vært med i samme sykkelløp selv. Vi var rundt 200 ryttere på start, og én kom faktisk ikke fra det i live, sier haugesunderen til procycling.no.

Har fryktet for livet
Påkjørselen skal ha skjedd etter en velt, og rittleder Leif Hoste mener at motorsyklisten ikke kan klandres for påkjørselen.

Hendelsen skjer like fullt på toppen av en rekke andre lignende hendelser, både i Norge og i utlandet

 - Det er mange motorsykler og biler under et løp. Det oppstår farlige situasjoner. Jeg har fryktet for livet mitt, for å si det sånn. Når det skjer slike ulykker, og det skjer oftere enn før, er det på tide at det blir tatt noen grep, sier Katusha-rytteren.

Ønsker mer fokus på sikkerhet
Bystrøm er usikker på om det har noe å si at ulykken skjedde i Belgia, et land beryktet for smale veier og trafikkøyer, og at rittet var TV-sendt. 

 - Jeg tror det er måten de kjører på. De må bli flinkere til å passere oss og tenke sikkerhet. De må ikke alltid tenke at de skal frem, sier Bystrøm, og påpeker at det samme gjelder for lagenes følgebiler. 

24-åringen tror nå at det blir gjort tiltak for å bedre sikkerheten til rytterne.

 - Det bør det gjøre. Men det er tragisk at det må en slik dødshendelse til for at det skal bli tatt tak. 

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.