Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skremmende dårlig. Det så hjelpeløst ut, egentlig

Hoppsjefen om Fannemel.

ANDREPLASS: Anders Fannemel fortviler etter at Gregor Schlierenzauer slo ham med 2,9 poeng i lørdagens renn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ANDREPLASS: Anders Fannemel fortviler etter at Gregor Schlierenzauer slo ham med 2,9 poeng i lørdagens renn. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Hopp, verdenscup, på NRK1 klokka 14.15

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge har for tida verdens tredje beste skihopper. Anders Fannemel (23) kom på andreplass i lørdagens verdenscuprenn på Lillehammer, og ligger som nummer tre i verdenscupen sammenlagt.

Selv om flere av våre topphoppere fortsatt ikke har tatt ut potensialet, skaper pallplassen en viss ro i hoppleiren. Fannemel er nå med og kjemper om verdenscupen sammenlagt. Og hvem skulle trodd dét for to-tre år siden?

I alle fall ikke sportssjef Clas Brede Bråthen.

Endret teknikk Da Alexander Stöckl ble ansatt som trener etter VM i 2011, endret gutta hoppteknikk. Dette for å få mer stabil hopping under skiftende værforhold.

- Jeg så trenere og utøvere som var villige til å gjøre store endringer. De ville våge å bli veldig mye dårligere, i den tro at de skulle bli mye bedre på sikt.

Bråthen fortsetter:

- Jeg satte pris på modigheten. Men samtidig syntes jeg nivået på Fannemel var skremmende dårlig på den tida. Det så hjelpeløst ut, egentlig. Men det gjør det ofte når du legger om. Han tok hundre skritt tilbake og ingen fram. Nå har han tatt 200 skritt fram.

Stabil Fannemel har hoppet stabilt godt hele sesongen. Det kan se ut som om han har fått sitt endelige gjennombrudd. Ikke for det: 23-åringen har verdens nest lengste skihopp på 244,5 meter. Men stabiliteten har manglet.

Nå kan han skilte med 4. plass (Klingenthal), 6. plass (Kuusamo), 6. plass (Kuusamo) og 2. plass (Lillehammer).

Bråthen sier:

- Han takler forskjellige værforhold. Ja, kanskje til og med hakket vassere enn dem som ligger foran ham i verdenscupen (Simon Ammann og Noriaki Kasai).

• Klokka 14.15 starter et nytt individuelt hopprenn på Lillehammer. Da får vi svar på om Fannemel tar sin første verdenscupseier, eller nok en gang må se seg slått av Gregor Schlierenzauer, som vant i går.

SER TILBAKE:  Clas Brede Bråthen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SER TILBAKE: Clas Brede Bråthen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media