Skremmende god

Synet av Cecilie Leganger skremte vettet av Larviks straffeskyttere. Derfor henger drømmen om Champions League-finale i en tynn tråd.

LARVIK (Dagbladet): - Jeg kjenner dem, og de kjenner meg. Jeg forberedte meg ikke på noen spesiell måte, men forsøkte å gjøre meg stor. Litt psykisk er det jo. Når du først begynner å bomme, er det lettere å bomme igjen, sier Cecilie Leganger.

Med tremålsseier på bortebane i den første semifinalen, har Krim den ene foten i Champions League-finalen før returoppgjøret i Ljubljana neste helg.

Og Cecilie skal ha en stor del av æren.

Bom, bom, bom

Før det var spilt 15 minutter i Bergslihallen i går, hadde tre av Larviks skyttere misset fra 7-metersmerket i møtet med verdens beste håndballkeeper.

Først Katja Nyberg, deretter Inger Sofie Heieraas og så Linn-Kristin Riegelhuth.

- Jeg forsøkte å ikke tenke på at det var Cecilie som sto mellom stengene. Vanligvis pleier jeg å sette dem, men jeg mistet rytmen idet jeg skulle skyte, forklarer landslagsvingen Linn-Kristin Riegelhuth.

Skuddene gikk i stenger, i tverrligger, i Leganger og utenfor. Til slutt hadde Larvik misbrukt åtte straffekast.

- Det er klart at det har noe med Cecilie å gjøre, innrømmer Larvik-trener Karl Erik Bøhn.

- Vi vet hvor god hun er. Derfor skyter vi på små marginer, et knepp lenger ut enn vi pleier å gjøre.

Gir ikke opp

Men Bøhn nekter å gi opp.

- Alle vil sikkert le av oss når jeg hevder at vi fortsatt kan gå til finalen, men kan vi lage 30 mål med åtte straffebom her hjemme, så forteller det meg at vi fortsatt har muligheten.

For Larvik var langt fra sitt beste i går. Straffebommene alene er ikke hele forklaringen. 33 baklengsmål ga ikke bare det første hjemmetapet siden 11. januar i fjor, det ga også et bevis på hvor avhengig laget er av Tonje Larsen i midtforsvaret. I går måtte hun stå over på grunn av et hovent kne.

- Vi er helt avhengige av Tonje i returen, sier Bøhn.

Tonje selv er optimistisk.

- I dag er kneet dobbelt så stort som det andre, men med ro og hvile håper jeg å bli bra til neste helg, sier landslagsstjernen.

Ingen sovepute

Også Cecilie Leganger gleder seg til returen.

- Vi har et «ekkelt» utgangspunkt. At vi leder med tre mål må ikke bli ei sovepute. Larvik er et godt lag, og vi kan fort gå på en smell om vi tar lett på det. Men jeg tror ikke det vil skje. Dette er det beste laget jeg har spilt på, og vinnerkulturen er større enn noe annet sted jeg har vært, sier Cecilie.

En vinnerkultur som også bæres av verdens beste håndballkeeper.

- Å vinne Champions League har jeg drømt om lenge, sier Cecilie Leganger.

KRIMINELT GOD: Cecilie Leganger psyket ut Larvik-spillerne i den grad at de misset på åtte straffeskudd.