Erling Braut Haaland

- Skremmende

Etter nok en vanvittig prestasjon, vekker Haalands fysiske egenskaper oppsikt.

INGEN SJANSE: Marco Reus forteller at han er sjanseløs mot Haalands fart. Foto: REUTERS/Ronny Hartmann
INGEN SJANSE: Marco Reus forteller at han er sjanseløs mot Haalands fart. Foto: REUTERS/Ronny Hartmann Vis mer
Publisert

Borussia Dortmund trengte sårt tre poeng borte mot Wolfsburg lørdag for å nærme seg en Champions League-plass neste sesong.

Med tanken på at neste sesong kanskje blir uten den kjente hymnen for Borussia Dortmund, våknet villdyret i Erling Braut Haaland.

Med to mål mot Wolfsburg sikret nordmannen seieren, og de gulsvarte er nå bare ett poeng unna billetten til det forjettede land.

Etter kampen er det spesielt 2-0-målet som får oppmerksomhet i sosiale medier. Jærbuen krummet nakken godt inne på egen banehalvdel og satte på turboen slik at han kom alene mot keeper.

Slike løp har man blitt vant til å se fra Haaland. Mot Stuttgart tidligere i april klokket han inn til sesongens høyeste toppfart på 36 km/t. Mot Wolfsburg var farten nesten like god, på 35 km/t.

- Denne karen er skremmende! skriver BT Sport på Twitter.

Og det virker det som det er flere som kjenner på. Til lokalavisa Ruhr Nachrichten forteller Dortmund-kaptein Marco Reus om problemene han hadde med Haalands fart.

- Jeg prøvde å løpe etter han, men du har ingen sjanse. Han har denne vanvittige hastigheten og alle vet han er raskere. Det gjør at han får tid til å bestemme seg for hvor han skal skyte, skryter Reus til lokalavisa.

Med målene mot Wolfsburg har Haaland utrolige 25 mål på 26 kamper. Han satte i tillegg rekord for flest scorede mål i Bundesliga for spillere under 21 år, med 38 mål i serien siden overgangen for et drøyt år siden.

Lovordene satt dermed ikke langt inne hos treneren Edin Terzic heller.

- Han var eksepsjonell. Han er så viktig for oss. I dag gjorde han forskjellen, skryter den midlertidige Dortmund-trener og klarte ikke å skjule begeistringen sin for Haalands andre fulltreffer:

- Dette er noe for YouTube. Du kommer til å se det hele tiden, mener Terzic.

Og du skal ikke se bort ifra at han får rett …

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer