- Skremmende

Ni måneder etter det grusomme fallet i Planica havnet Daniel-André Tande på 27. plass i Hoppuka sammenlagt. - Alt er en seier uansett, sier han. - Men kroppen er overraskende fin. Det er skremmende.

PÅ 27. PLASS: Daniel-André Tande. Foto: Geir Olsen / NTB
PÅ 27. PLASS: Daniel-André Tande. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Nordmennene leverte en svært god prestasjon som lag i Hoppuka, men manglet prikken over i-en:

Sammenlagtseieren!

Akkurat nå herjer japaneren Ryoyu Kobayashi hoppsirkuset. Men det er lov å glede seg over historiene i historien - som at Daniel-André Tande (27) kjemper seg tappert tilbake.

TOPP TRE: Ryoyu Kobayashi (i midten) vant Hoppuka foran Marius Lindvik (t.v.) og Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
TOPP TRE: Ryoyu Kobayashi (i midten) vant Hoppuka foran Marius Lindvik (t.v.) og Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

For ett år siden ville han vært rasende over 27. plass i Hoppuka. I dag sier han:

- Det var ikke gitt i det hele tatt at jeg skulle hoppe denne vinteren. Jeg koser meg. Og det er gøy bare å få være med. Jeg hadde aldri forventet noe mer i Hoppuka.

25. MARS 2021: Daniel-André Tande blir kastet ned skiflygingsbakken i Planica. Foto: NTB
25. MARS 2021: Daniel-André Tande blir kastet ned skiflygingsbakken i Planica. Foto: NTB Vis mer

Brukket kragebein og punktert lunge var noe av det han pådro seg i Planica-fallet 25. mars i fjor.

Han måtte få livreddende hjelp.

Trenere og lagkamerater fryktet at han i verste fall kunne være død. Men steg for steg har han kjempet seg tilbake i hoppbakken.

DRAMATISK: Daniel-André Tande må ha førstehjelp på sletta i Planica. Foto: NTB
DRAMATISK: Daniel-André Tande må ha førstehjelp på sletta i Planica. Foto: NTB Vis mer

Og det mest utrolige av alt:

- Kroppen er overraskende fin. Det er skremmende, sier han til Dagbladet med et smil.

Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud kom på andre- og tredjeplass i sammendraget. Ta med Robert Johansson på sjetteplass, og Norge leverte en av de sterkeste hoppukene på lenge.

Men:

Fordi vi ikke havnet på toppen, vil det fortsatt bli snakket om Anders Jacobsens sammenlagtseier i 2007 når den 71. Hoppuka starter i desember.

Tande kom ikke til finaleomgangen i går.

- Det ble litt tungt. Jeg har ikke nivået inne til å hoppe med så lav fart som vi gjorde mot slutten av omgangen.

Men:

- Alt er en seier uansett.

Selv om Hoppuka er over, blir den internasjonale hoppeliten værende i Bischofshofen. Her er det verdenscuprenn både lørdag og søndag.

Nordmennene har hatt en fridag i dag, der de har hygget seg i det strålende været i området.

PÅ FØRSTESIDA I DAG: Den østerrikske avisa Kronen Zeitung markerer at Daniel Huber vant det siste rennet i Hoppuka. Han gikk til topps i Bischofshofen foran Halvor Egner Granerud og Karl Geiger.
PÅ FØRSTESIDA I DAG: Den østerrikske avisa Kronen Zeitung markerer at Daniel Huber vant det siste rennet i Hoppuka. Han gikk til topps i Bischofshofen foran Halvor Egner Granerud og Karl Geiger. Vis mer

- Jeg reiser tilbake til Norge med stolthet. Prestasjonene var fantastiske. Vi er et miljø som klarer å fighte, til tross for trøblete tider, sier landslagssjef Clas Brede Bråthen.

Om en knapp måned er det OL i Beijing. Dit skal fem hoppere.

Marius Lindvik, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Johann André Forfang og Daniel-André Tande ligger best an, slik situasjonen er i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer