Erling Braut Haaland:

Skremmer fansen

Tidligere Manchester City-trener Stuart Pearce (60) tror det «kan ta år» før Erling Braut Haaland (22) og klubben blir en perfekt match.

MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
MÅLLØS: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Manchester City 3-1

MANCHESTER (Dagbladet): 16 berøringer på ballen i løpet av hele kampen. En kjempesjanse fra fem meter som endte i en pinlig bom. Og ingen mål.

Det høres brutalt ut når navnet ditt er Erling Braut Haaland. Men folk som selv har spilt fotball - som Roy Keane og Jamie Carragher - var slett ikke negative til spissen etter 3-1-tapet for Liverpool i Community Shield lørdag.

Det handler om rommene han oppsøkte og løpene han forsøkte seg på. «Det var noe der.» Men den norske kolossen og lagkameratene er et stykke unna samhandling.

TIDLIGERE CITY-TRENER: Stuart Pearce. Foto: NTB
TIDLIGERE CITY-TRENER: Stuart Pearce. Foto: NTB Vis mer

- Hvis du hadde spurt Haaland etter kampen: «Matet de deg som du ønsket?» Da ville han nok ha sagt nei. Han hadde ikke vært fornøyd, sier Stuart Pearce, som trente City fra 2005 til 2007.

- Jeg tror det kan ta år, eller noen år, før Haaland får etablert seg skikkelig i laget.

Pearce - som også har vært midlertidig trener for Englands landslag - lar ordene falle til talkSPORT. Spådommen er egnet til å skremme fansen og sende gufs over den blå delen av Manchester.

Hvis det altså skulle vise seg å stemme.

NEDE FOR TELLING: Erling Braut Haaland måtte spille annenfiolin mot Liverpool. Foto: NTB
NEDE FOR TELLING: Erling Braut Haaland måtte spille annenfiolin mot Liverpool. Foto: NTB Vis mer

Den tidligere forsvarsgiganten sier:

- Haaland føler ikke presset. Gutten har en far som har vært med i gamet og veileder ham på en god måte. Jeg tror bare at City må finne en måte å få det beste ut av ham på. Og jeg har sett det. De må sende ballen inn i bakrom når han byr på seg selv. Hvis de gjør det, vil han score mange mål og de vil bli et bedre lag som følge av det.

Manchester City er kjent for å ha ballen mer enn andre lag i England. Flere eksperter tar til orde for at de må slippe ballen raskere når det dukker opp muligheter for Haaland i rommene.

- Han liker å ha rom han kan løpe inn i. Jeg er ikke så sikker på at han vil få så mye av det. Mange lag er veldig defensivt orientert og legger seg lavt mot et motstander som Manchester City, påpeker Pearce.

ITV-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB
ITV-EKSPERT: Roy Keane. Foto: NTB Vis mer

Roy Keane mener det bare er et spørsmål om tid før Haaland scorer i tellende kamp:

- Det jeg så av ham i dag var veldig oppmuntrende, sa han under direktesendingen til ITV.

- OK, han misbrukte to sjanser. Men han fikk sjanser. Og det var hyggelig å se ham med den store hypen som har vært. Det gjør ham litt ydmyk og han vil jobbe hardt. Det er ingen tvil om at han kommer til å score mål.

Haaland har vært vant til å skinne og briljere i Borussia Dortmund. 86 mål på 89 kamper forteller alt.

At han spilte hele kampen mot Liverpool er blant det positive du kan trekke ut. Skadeplaget som han har vært, kan det bety at han har kontroll på kroppen.

Søndag venter West Ham i Premier League. Men først får laget en god treningsuke på Etihad Campus i Manchester.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer