Ingrid Kristiansen om Therese Johaugs piggsko-planer:

-Skremmer meg

Therese Johaug skal begynne å trene med piggsko for å ta nye steg på løpebanen. Det skremmer den tidligere løpedronninga Ingrid Kristiansen som frykter det kan gi alvorlige konsekvenser for Johaug.

KLAR OVER RISIKO: Therese Johaug sier hun er klar over skaderisikoen ved piggsko på friidrettsbanen. Her med normale løpesko under Impossible Games i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLAR OVER RISIKO: Therese Johaug sier hun er klar over skaderisikoen ved piggsko på friidrettsbanen. Her med normale løpesko under Impossible Games i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det skremmer meg, er Ingrid Kristiansens umiddelbare respons til Therese Johaugs nye planer.

Den tidligere løpedronninga er ikke veldig glad for at Therese Johaug tirsdag fikk utdelt sitt første par med piggsko. Tidligere nektet hun å bruke skoene, men fristelsen ble for stor etter å ha klart VM-kravet på 10 000 meter under Impossible Games på Bislett i fjor sommer.

Det frykter Kristiansen kan ha vært et dårlig valg.

- Piggsko er skumle sko, og jeg er ikke sikker på at hun vil få så mye uttelling av å løpe med piggsko på 10 000 meter. Hun må vende seg til piggskoene gradvis, for med de blir man tvunget mer fram på tærne og det skader leggen. Og Therese løper ikke på tærne, forklarer Kristiansen.

Verdensmesteren på 10 000 meter fra 1987 frykter trening med piggsko kan føre til skader for langrennsdronninga i en viktig periode før OL i Beijing.

- Jeg er redd hun risikerer både friidrett- og langrennssesongen med dette valget. Piggsko er et skummelt redskap. Alle som har løpt med piggsko på bane i en halvtime vet at det gjør veldig vondt i leggene hvis man ikke er vant til med det, forteller Kristiansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer