Verdenscupavslutning langrenn Quebec

Skremmes av Nilsson. Nå krever Falla bedre sprinttreninger på landslaget før neste sesong

- Om det blir i regi av skiforbundet eller privat, det får vi se. 

IKKE NOK: Maiken Caspersen Falla mener det må endringer til på landslagssamlingene om hun skal vinne sprintcupen neste år også. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE NOK: Maiken Caspersen Falla mener det må endringer til på landslagssamlingene om hun skal vinne sprintcupen neste år også. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUEBEC (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla vant det som var å vinne i sprint i år, og til tross for et stygt feilskjær da hun ikke gikk videre fra prologen i Drammen forrige onsdag, fikk hun det synlige beviset på at hun er verdens beste sprinter i sesongavslutninga i Canada i går.

Falla var jublende glad da hun gikk til semifinalen og dermed gjorde det umulig for Stina Nilsson å ta henne igjen i verdenscupsammendraget, men i semifinalen tullet hun det ordentlig til for seg selv.

Fjerdeplass i heatet ble til finaleplass på tid da Marit Bjørgen ikke klarte å straffe henne i heatet etterpå.

- Jeg tror det er mange som har sittet hjemme og bitt negler når man ser hvor tett det er. Det er små marginer når man kan være lucky loser i en semifinale og så bli nummer to til slutt, sa en svært lettet og glad Maiken Caspersen Falla til Dagbladet.

Bedre i fjor

Da hadde hun akkurat fått den store krystallkula som bevis på at hun er sesongens beste sprinter, til tross for at hun nok en gang tapte spurten mot Stina Nilsson.

- Jeg føler vel at jeg hadde en bedre sesong i fjor, mens i år har jeg vært veldig jevn og vært på pallen i nesten hvert eneste løp. Ser vi bort fra Drammen har det vært en veldig bra sesong. Jeg er veldig stabil i toppen, og i tillegg klarer jeg å prikke inn toppformen inn mot VM. Det å få med seg både VM-gull og sprintkula er det beste av det beste. Det hadde jeg ikke regna med, sier Falla.

- Hvordan skal du gjenta dette neste år?

- Jeg er veldig motivert for å trene mer nå. Jeg har allerede sittet på hotellrommet her og sett på treningsdagboka mi for å se hva jeg kan gjøre bedre til sommeren. Så jeg begynner å lage en liten plan på hva jeg har lyst til å gjøre annerledes neste år, for det har jeg veldig trua på.

- For det er ikke noen tvil om at det er Stina Nilsson du må slå til neste år?

- Nei, og hun har mange gode egenskaper. Hun er veldig rask, og så er hun mye større enn meg, så hun får mye større fart nedover. Hun er veldig god på oppløpet og på de taktiske vurderingene, men så tenker jeg at vi har et ekstremt bra norsk jentelag, og hvis vi begynner å bruke hverandre litt mer i taktiske vurderinger og øver litt mer på det på treninger, så har vi en fordel, sier Falla.

Øver ikke sprint sammen

I år har hun prioritert sprint på bekostning av blant annet Tour de Ski. Men for et lag som behersker og vinner alle distanser, er det vanskelig å rydde plass til spesifikk sprinttrening i fellesskap.

- Det gjør vi ikke. Det har vi ikke noe av. Så hvis vi klarer å øve mer på treningene på det, utnytte kompetansen bedre, så er det veldig motiverende å se at vi har sånne muligheter, sier Falla.

Sprintverdensmesteren har allerede kartlagt hvem av lagvenninnene som vil være med på et endret opplegg, og har luftet tanken overfor landslagstrener Roar Hjelmeset.

- Vi har hatt litt diskusjoner rundt det, og det er ikke noe som er spikret ennå, men jeg vet at noen av jentene er interesserte i å trene mer på sprint. Om det da blir i regi av Norges Skiforbund eller privat, det får vi se, men jeg tror nok skiforbundet er med på det.

- Dere kommer til å gjøre det uansett?

- Ja. Vi er veldig mange som har lyst til å gjøre det bra på sprint, og da tror jeg vi er nødt til å trene sammen og dele kompetanse for å bli best igjen. Stina har vært veldig god i år og vunnet litt for mye, så nå er vi litt revansjesugne, sier Falla til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer