DEBUTANT: Mats Møller Dæhli er tatt ut til den norske A-landslagstroppen for første gang. Her møter han lagkameratene Ola Kamara (t.h.) og Ørjan Nyland på Billund flyplass tirsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
DEBUTANT: Mats Møller Dæhli er tatt ut til den norske A-landslagstroppen for første gang. Her møter han lagkameratene Ola Kamara (t.h.) og Ørjan Nyland på Billund flyplass tirsdag kveld. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Skremmes ikke av forventningspress

- Må bare være meg selv, sier Mats Møller Dæhli (18).

HERNING (Dagbladet): Stortalentet Mats Møller Dæhli er med i A-landslagstroppen for første gang. Molde-spilleren kom hjem til Norge og Tippeligaen i sommer, etter å ha vært i Manchester United siden han var 15 år.

Under Ole Gunnar Solskjær har han endelig fått spille etterlengtet a-lagsfotball. Og for en drøy uke siden, ble han også tatt ut til den norske troppen som skal spille privatlandskamper mot Danmark (fredag) og Skottland (tirsdag). 

- Det er veldig gøy å være her. Jeg har truffet de fleste nå og snakket med en del. Det er mange jeg ikke har møtt før, så det har vært veldig gøy bare å møte gutta, sier 18-åringen til Dagbladet. 

Får trolig prøve seg - Mats er en spiller vi har troa på i framtida, derfor ønsker vi å ta han inn allerede nå, forklarte Per-Mathias Høgmo under uttaket tidligere i november.

- Han er et symbol på mye av det positive som skjer i norsk fotball på spillerutvikling, fortsatte landslagssjefen. 

Norge har mulighet til å gjøre seks bytter i privatlandskampene, og Høgmo understreket i dag at flest mulig av utespillerne vil få prøve seg. Deriblant Mats Møller Dæhli. Unggutten håper han får debuten sin.  

- Jeg vet ikke så mye om lagene vi møter. Men jeg føler meg veldig klar til å spille, sier Møller Dæhli. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vant til press I 2011/12-sesongen ble han kåret til årets akademispiller i Manchester United. I høst har han vist fram ferdighetene sine i Molde-skjorta. Nå er han på landslaget i en alder av 18 år.

- Kjenner du på et voldsomt forventningspress? Skremmer det deg?

- Egentlig ikke. Det er veldig hyggelige folk som har tatt meg imot veldig bra her. Så jeg bare gleder meg til å se hvordan det er å være en del av et A-landslag, sier han og legger til: 

- Jeg vet hvordan praten blir. Det har vært med meg hele veien fra jeg dro til Manchester da jeg var femten. Så jeg er forsåvidt vant til det nå og det går fint. Jeg skal prøve å være meg selv og bidra med det jeg har gjort for Molde og U21-landslaget i år. 

Møller Dæhli karakteriserer tida i Molde som positiv. Da han kom i sommer, fikk han en måned til å trene seg opp. Så kom spilletid i Tippeligaen, og han føler han har vokst siden han kom hjem. 

- Jeg har fått masse spilletid, det er en veldig fin gruppe og bra trenere. Jeg har vel vokst mest på å spille de viktige kampene. Jeg følte det var litt mangel der jeg var før. Å få spille viktige kamper hver uke hjelper veldig på utviklingen. Du vokser både mentalt og fysisk. 

Ryddejobb Som fersking i Molde-troppen har han båret en del bager og hentet mange baller på treningsfeltet. Det er oppgaver som hører med når du er ung og ny. Og han slipper nok ikke unna ryddejobben på landslaget heller. 

- Jeg regner med å være ryddegutt her og. Jeg har båret utstyr hele livet mitt, så jeg er godt vant til det, gliser Møller Dæhli. 

 

TRENING I KULDA: Det norske landslaget gjennomførte i dag sin første fellestrening i Herning. Ola Kamara (foran) i lue, og debutant Mats Møller Dæhli synes det var godt å komme igang. Foto: Gunnhild Toldnes / Dagbladet
TRENING I KULDA: Det norske landslaget gjennomførte i dag sin første fellestrening i Herning. Ola Kamara (foran) i lue, og debutant Mats Møller Dæhli synes det var godt å komme igang. Foto: Gunnhild Toldnes / Dagbladet Vis mer