Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skremmeskudd fra Rodal

BYRKJELO (NTB): Det ble aldri noe stort løp, men Vebjørn Rodal sendte likevel avgårde et skikkelig skremmeskudd i dag. Han smadret konkurrentene etter en lynrask avslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-vinneren fra Atlanta i 1996 kom inn på 1.45,98, men tempoet de første 600 meterne var lik null, og vind og halvkaldt vær var ikke med på å hjelpe ham.

- Det var en fin følelse å komme ut av siste sving og likevel ha noe igjen i kroppen, sa en tydelig fornøyd Vebjørn Rodal til NTB. Han fosset i mål i topptempo. - Det aller viktigste nå, var å kjenne at farten var tilbake i beina igjen.

Selv ville han ikke spekulere mye i hva innsatsen hadde gitt under optimale forhold, men to sekunder var det trolig å hente på åpningsfart og forhold.

Treneren Kjell Arve Husby tuslet rundt såre fornøyd. - Han var ikke i nærheten av å bruke alt. Han snuste bare på kjellerlemmen. Nå lader vi opp til Bislett Games ved å trene på jordbærspising, sa Husby i vanlig spøkefull tone. - Vebjørn har mye mer å gå på. Han kunne gjerne løpt en ny 800 i samme fart én time etterpå.

I Oslo torsdag venter et klassefelt på eleven hans: Giuseppe D'Urso (Italia), Jean Destine (Haiti), Johnny Gray (USA), El Mahjub Haida (Marokko), Japhet imutai (Kenya), Nico Motchebon (Tyskland), Patrick Ndururi (Kenya), Hezekiel Speng (Sør-Afrika) og Norberto Tellez (Cuba) er kremen av 800- meterløpere med unntak av skadde Wilson Kipketer.

Der venter jevn fart, og et ordentlig svar på hvor sterkt Byrkjelo-løpet egentlig var.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!