Skremmeskudd til Usain Bolt: Justin Gatlin med personlig rekord

Stormet inn til 9,74 i Doha.

I FORM: Justin Gatlin stormet inn til 9,74 og personlig rekord på 100-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Doha fredag.

Dermed sendte amerikaneren av gårde et realt skremmeskudd i retning Usain Bolt foran en sesong som garantert kommer til å by på flere dueller dem imellom. Foto: AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI / NTB Scanpix
I FORM: Justin Gatlin stormet inn til 9,74 og personlig rekord på 100-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Doha fredag. Dermed sendte amerikaneren av gårde et realt skremmeskudd i retning Usain Bolt foran en sesong som garantert kommer til å by på flere dueller dem imellom. Foto: AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Justin Gatlin stormet inn til 9,74 og personlig rekord på 100-meteren under Diamond League-stevnet i friidrett i Doha fredag.

Dermed sendte amerikaneren av gårde et realt skremmeskudd i retning Usain Bolt foran en sesong som garantert kommer til å by på flere dueller dem imellom.

Gatlin, som to ganger har vært utestengt for dopingbruk, dominerte sprintdistansene forrige sesong. Usain Bolt løp da bare et fåtall konkurranser på grunn av stadig tilbakevendende skadeproblemer.

Fredag beviste Gatlin at jamaicaneren skal få hard konkurranse når han nå er tilbake og sikter seg inn på VM-gullet i Beijing i august.

Amerikanske Mike Rodgers tok andreplassen i Doha, men var et hav bak sin landsmann. Han ble klokket inn til tiden 9,96.

Stowers imponerte Fredagens Diamond League-stevne bød for øvrig på en rekke store høydepunkter. På 100 meter hekk for kvinner løp amerikanske Jasmine Stowers inn til den fenomenale tiden 12,35.

Det var bare 14 hundredeler bak verdensrekorden til bulgarske Jordanka Donkova. Bare fem jenter har løpt fortere enn Stowers gjorde i Doha. De fem er Donkova, Ginka Zagortsjeva (12,25), Ljudmila Engquist (12,26), Brianna Rollins (12,26), Sally Pearson (12,28) og Gail Devers (12,33).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.