OL-semi 400 meter hekk:

Skremmeskudd til Warholm: - Så skummelt god ut

Karsten Warholm slo rivalen Rai Benjamin i semifinalen. Benjamin sier han har mye på lager, mens Warholm ble overrasket over vinnertida.

FINALE: Karsten Warholm er klar for finale på 400 meter hekk etter å ha vunnet sin semifinale på tiden 47,30. Video: Discovery+. Foto: Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Søndag fikk vi en smakebit på det alle tror blir den store gullduellen i OL-finalen på 400 meter hekk.

Karsten Warholm (25) og amerikaneren Rai Benjamin (24) møtte hverandre for første gang denne sesongen, og det allerede i semifinalen.

Warholm hadde bane sju med Benjamin innenfor i bane fem. De to duellantene fulgte hverandre helt til mål, hvor nordmannen var så vidt forbi rivalen med tiden 47,30. Benjamin klokket inn på 47,37 og var også borti minst én hekk tidlig i løpet.

Warholm hastet forbi flere medier, før han tok et lite stopp på et snaut minutt til skrivende norsk presse.

- Jeg skulle bli topp-2, det var tanken. Men da begge to var på siden av hverandre tenkte jeg, «et lite ekstra trykk på en fot der, så er jeg forbi». Så gjorde jeg det, sier Warholm.

Han svarer dette på spørsmål om det var viktig for ham å ta seieren:

- Jeg og Leif (trener Leif Olav Alnes, journ.anm.) ble enige om at det skulle være det minst viktige i dag. Topp-2 og en bra tid.

- Det gikk veldig fort. Jeg ble overrasket da jeg så tida, sier Warholm videre.

- Skummelt god

Warholm ga det lille ekstra på de siste 20 meterne, mens Benjamin roet ned.

- Jeg syns Rai Benjamin så skummelt god ut, sier NRKs Jann Post.

- Det er nok ikke Karsten Warholm på maks inn i mål der, mente NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Etterpå innrømmer Benjamin at han traff et par hekker. Dette tenkte han da Warholm kom opp på siden på oppløpet:

- Jeg tenkte: «Skal du fortsette? Eller skal vi avslutte dette?» Jeg bestemte meg for å avslutte det. På dette tidspunktet føles det som en ego-ting fra begges side, ingen ønsker å tape, men jeg bestemte meg for å være smart. Jeg er vant til å løpe, så jeg vet hvor mye det betyr å spare noe til finalen, sier Benjamin i mixed etter pressen.

På spørsmål om hvor mye krefter han sparte, svarer han:

- Ganske mye. Jeg løp som i en vanlig semifinale, sier Benjamin.

- Spenning

Warholm kom rolig gående med en vannflaske før start, og fikk litt hjelp av en funksjonær til å rette på nummeret. Så slo han seg karakteristisk på armene og i ansiktet før startskuddet gikk.

Det var knyttet stor spenning til hvor mye duoen ville legge i duellen, for det viktigste var å spare mest mulig krefter til finalen, som skal løpes tirsdag (05.20 norsk tid).

Samtidig ville nok vinneren få et lite psykologisk overtak over rivalen, så å tape «med vilje» var trolig ikke noe verken nordmannen eller amerikaneren hadde noen planer om.

Likevel ga ikke Benjamin maks mot slutten.

De to beste fra hvert av de tre semifinaleheatene tar seg til finalen, i tillegg til de to beste tidene utenom. Alison dos Santos vant heat to på tiden 47,31 foran Abderrahman Samba på 47,47. Dette er de fire store medaljekandidatene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer