FORSTYRRENDE: Kypros (i blå drakter) lå under med 1-2 og jaktet på en utlikning. Nærmere tre minutter på overtid måtte de forholde seg til at det var to baller på banen. FOTO: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA TV 2
FORSTYRRENDE: Kypros (i blå drakter) lå under med 1-2 og jaktet på en utlikning. Nærmere tre minutter på overtid måtte de forholde seg til at det var to baller på banen. FOTO: SKJERMDUMP MED TILLATELSE FRA TV 2Vis mer

Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

Skremt av bulgarsk triks før møtet med Norge: - Skittent

Kypros jaktet utlikning mot Bulgaria i Sofia i går kveld. Plutselig kom en ball nummer to ut på banen. De norske spillerne fikk med seg opptrinnet fra TV-skjermen i Oslo.

  • Norge - Bulgaria, kl. 20.45 tirsdag

STORO (Dagbladet): Stemningen i det norske fotballandslaget er god søndag etter 1-0-seieren over Slovenia. Det betyr en tidlig «gruppefinale» i Nations League mot Bulgaria på Ullevaal om to dager.

Da spillerne kom tilbake på hotellet i Oslo i går kveld, fikk de med seg Bulgarias 2-1-seier over Kypros. Seieren betyr at bulgarerne har ni poeng, mens Norge har seks - og det er disse to lagene det nå handler om. Alt annet enn seier tirsdag er krise for Lars Lagerbäck og co. Bare gruppevinneren får sjansen til å spille playoff om EM-sluttspill i 2020.

Spillere Dagbladet har snakket med er nok en gang skremt over måten det ble opptrådt på i Sofia, nærmere bestemt på Stadion Vasil Levski, i går kveld. Det var uthaling av tid, påståtte skader - og det som verre var: Nesten tre minutter på overtid ble det kastet en ball nummer to inn på banen.

PREGET: Markus Henriksen hadde fortsatt bandasje på seg da han møtte mediene søndag ettermiddag. Han måtte sy åtte sting etter en hodeduell mot Slovenia. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
PREGET: Markus Henriksen hadde fortsatt bandasje på seg da han møtte mediene søndag ettermiddag. Han måtte sy åtte sting etter en hodeduell mot Slovenia. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

Ballen kom fra sidelinja - trolig fra en ballgutt - og forstyrret Kypros-spillerne da de jaktet utlikning. Enkelte av spillerne var tydelig forferdet.

- Jeg fikk det med meg. Det der er et skittent triks, sier Bjørn Maars Johnsen til Dagbladet.

Markus Henriksen følger opp:

- Det der synes jeg ikke noe om i det hele tatt. Måten Bulgaria opptrer på gir ingen pluss i min bok.

De norske spillerne var forbannet på de bulgarske spillerne i Sofia i september. Da opptrådte de på liknende måte.

Etter å ha gått opp i 1-0 fikk vi se et skuespill av en annen verden. Spillere kastet seg i bakken, drøyde tida - og gjorde alt for å påvirke dommeren. På TV-reprisene får det hele et komisk skjær for alle som er opptatt av «fair play».

- De har det i sitt DNA, påpeker Lagerbäck, som mer enn antyder at vi kan få liknende scener på Ullevaal tirsdag. Han har tatt det opp i møter med spillerne, og budskapet er klart:

- Ikke la dere påvirke. Fokuser på dere selv. Ikke lag frispark og få gule kort som følge av frustrasjon!

Maars Johnsen er tydelig på at Norge ikke skal opptre som de bulgarske spillerne:

- De liker å falle. Dette er ikke den norske veien å gjøre det på. Vi skal vinne gjennom å vise kvalitet på banen, og ikke ved å opptre som tullinger, erklærer han.

- Men vi må passe oss: Bulgaria er veldig effektive til å score mål.

Gode bidrag

Ole Selnæs og Markus Henriksen var to av bidragene til at Norge vant i går. Selnæs ble matchvinner med et kanonskudd rett før pause. Henriksen reiste seg fra en smell i en hodeduell og jobbet heroisk gjennom hele kampen. Dette til tross for at han måtte sy åtte sting.

Nå rettes fokuset mot det som skal skje tirsdag.

- Det blir kjempetøft, forteller Henriksen.

- Men jeg håper vi gir dem juling. Vi var veldig skuffet etter forrige kamp og er revansjesugen. Forhåpentligvis kommer det like mye folk som i går (14.712 tilskuere). Eller kanskje enda flere. Vi skal gjøre alt for å vinne.

- Hva synes du om det du så av Bulgaria i går?

- Vi rakk å se andre omgang. Og de holdt på med noe av det samme som de gjorde mot oss. De skapte ikke mye, men de scoret på to av to sjanser. De har en spisskompetanse, og det er et ekkelt lag å møte. Det er en grunn til at de har ni poeng.

Skuffet

Maars Johnsen mener Norge er favoritt på hjemmebane og viser til god statistikk på Ullevaal under Lagerbäck.

Henriksen sier:

- Jeg håper og tror at vi vinner gruppa. Det er ingen unnskyldning hvis vi ikke gjør det. Vi har vært heldige med trekninga, såpass ærlige må vi være. Jeg blir utrolig skuffet hvis vi ikke vinner.

Uansett vil det være mulig å komme til EM-sluttspillet gjennom den ordinære kvalifiseringen neste år. Flere eksperter mener imidlertid at dette nåløyet er enda trangere fordi vi møter lag som er bedre seedet enn oss. I Nations League spiller vi mot lag som er seedet på samme nivå.

Nations League
Bulgaria33005-29
Norge32013-16
Kypros31023-53
Slovenia30032-50