Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skremt Kowalczyk etter sesongens første seier: - Det er dramatisk

Frykter for polsk langrenn.

ENSOM PÅ TOPP: Justyna Kowalczyk er fortsatt suveren hjemme i Polen, selv om hun har slitt internasjonalt denne sesongen. Foto: SCANPIX/EPA/GRZEGORZ MOMOT
ENSOM PÅ TOPP: Justyna Kowalczyk er fortsatt suveren hjemme i Polen, selv om hun har slitt internasjonalt denne sesongen. Foto: SCANPIX/EPA/GRZEGORZ MOMOT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk tok sin første seier for sesongen i går, da hun vant fem kilometer klassisk på hjemmebane i det polske mesterskapet i går.

Det var en miniopptur etter en svært vanskelig sesong, ødelagt av mye skader, men et stort skår i den lille gleden var den enorme avstanden ned til de andre polske jentene.

Sylwia Jaskowiec tok VM-bronse med Kowalczyk på lagsprinten i Falun i fjor, i går hun nest beste kvinne - 70 sekunder bak vinneren etter kortdistansen.

Trist - Det triste er at forskjellene er så dramatiske. Det er tydelig at de polske jentene må jobbe veldig hardt, sier Kowalczyk til tv-kanalen TVP, gjengitt av NRK.

- Men hvordan skal de gjøre det? De har jo ingen løyper å trene i og forbundet støtter dem ikke, så jeg vet ikke hvordan de skal bli bedre, fortsetter den polske jenta.

Justyna Kowalczyk har også tidligere beklaget hvor ensom hun føler seg som representant for polsk topplangrenn, og resultatlistene har ikke vært spesielt lystig polsk lesning når hun selv denne sesongen har slitt.

Sluttet med skøyting Sykdom og kneproblemer har gjort det vanskelig for henne å hevde seg i toppen som hun gjorde det for noen sesonger siden, likevel satser hun videre mot OL i 2018.

Nylig fortalte Kowalczyk også at kneproblemene gjør det umulig for henne å konkurrere i skøyting framover.

- Jeg har ikke noe annet valg. Jeg vil aldri bli helt bra igjen. Kneet gjør at det ikke lenger går an å trene på å skøyte lenger. Risikoen er for stor, sa polakken.

- At jeg ikke kan skøyte lenger, gjør det meningsløst å delta i Tour de Ski. Det er emosjonelt for meg og mye følelser involvert. Men jeg har ikke noe valg. Det er trist, men slik er det, sa Kowalczyk, som har tremila i 2018 som sitt store mål.

Hele Norges coronakart