Corona i ski-VM:

Skremt Lundby

- Merkelig at slovenerne var i bakken.

MEDALJESEREMONI: Maren Lundby og hoppjentene mottok bronsemedaljene fra lagkonkurransen under en seremoni i Oberstdorf lørdag kveld. Foto: Bjørn Langsem
MEDALJESEREMONI: Maren Lundby og hoppjentene mottok bronsemedaljene fra lagkonkurransen under en seremoni i Oberstdorf lørdag kveld. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Maren Lundby (26) og de norske hoppjentene mottok lørdag kveld bronsemedaljene for tredjeplassen i lagkonkurransen.

Det skjedde etter en dag der det ble kjent at det har vært tre coronautbrudd i VM-byen Oberstdorf: Alle tilfellene knyttes til de kvinnelige hopperne.

- Det er litt skremmende, sier Lundby til Dagbladet etter medaljeseremonien.

Fredag ble det kjent at den slovenske dametreneren Zoran Zupancic har testet positivt. Lørdag fortalte den italienske skihopperen Jessica Malsiner (18) at også hun er smittet. Det samme gjelder en person i det italienske støtteapparatet.

Trener Zoran Zupancic var ikke til stede under lagkonkurransen fredag, der Slovenia tok sølv. Men Lundby stusser over at Slovenia i det hele tatt kunne delta.

- Jeg synes det er merkelig at de var i bakken når de visste om den positive coronatesten. Jeg vet ikke hvordan reglene er. Men når du har vært i nærheten av noen som er smittet, er det rart at du får delta. De går jo rundt og klemmer på hverandre.

Slik reglene skal forstås, handler det om hvem som defineres som nærkontakter eller ikke. Alle som bor på samme rom er nærkontakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer