Therese Johaug om psykisk helse og medietrykk

Skremt og sjokkert Johaug snakker ut: - Jeg er ingen robot. Det er begrenset hva jeg kan tåle

Mange er direkte stygge mot henne. Mange glemmer at hun er et menneske. Nå forteller Therese Johaug hvordan hun oppplever medietrykket og folks sterke meninger.

SKREMT: Therese Johaug er sjokkert over dimensjonene og omtalen som saken hennes har fått. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SKREMT: Therese Johaug er sjokkert over dimensjonene og omtalen som saken hennes har fått. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra hytta på Sjusjøen, i idylliske og vinterlige omgivelser langt unna det verste maset, sier Therese Johaug:

- Jeg er ingen robot. Jeg er bare et menneske. Det er begrenset hva jeg kan tåle, forteller Johaug åpenhjertig til Dagbladet.

Det er mer alvor enn smil fra den normalt så sprudlende gladjenta. Hun sier det i lys av tematikken som Dagbladet problematiserte forrige helg. Astrid Uhrenholdt Jacobsen mener ingen mennesker tåler det mange offentlige personer blir utsatt for i de verste periodene. Thomas Alsgaard oppfordrer samfunnet til å ta en ny diskusjon rundt etikk og moral i sosiale medier.

Stygge tilbakemeldinger

I sentrum av tematikken finner vi blant annet Therese Johaug. Langrennsesset fra Dalsbygda har i likhet med Martin Johnsrud Sundby vært utsatt for et voldsomt trykk i både norske og utenlandske medier den siste tiden.

I sosiale medier flagrer meningene. Mange er basert på feil faktagrunnlag. Flere er direkte stygge. Det som oppleves som en brutal straff - hvis Påtalenemdas innstilling på 14 måneder blir en realitet - forsterkes kraftig av de sosiale mediene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer