Skremt til scoring

OITA (Dagbladet): - Du skal være foran mål, hylte trener Giovanni Trappatoni og sendte Alessandro Del Piero (28) innpå de siste 12 minuttene. Fem minutter før slutt reddet Juventus-spissen Italias ansikt.

Men nødvendig ut over det faktum at uavgjort ser penere ut enn tap? Ikke det spor. Italias plass i åttendedelsfinalen var nemlig så godt som klar da Ecuador forsvarte seg til sensasjonelle 1- 0 over Kroatia. Ja, Italia ville gått videre sjøl om Mexico hadde scoret denne klamme kampens andre mål og vunnet 2- 0 i Oita. Og det hadde vært noe det - det hadde vært italiensk gruppespillsurr til det ultimate.

Slik gruppa utviklet seg kunne italienerne gått videre med to tap og 3- 4 i målforskjell.

Sluttspill-snikere

Italia er sluttspill-snikerne framfor noen og trenger trøbbel fra start for å halte seg videre i turneringer. Men videre er de. Fordi treneren skremmer vettet av spillerne.

Del Piero hadde 17 av 180 VM-minutter i skoa da han fikk 12 til mot Mexico. På veien inn på banen fikk han i tillegg formaninger som minnet mest om ei bøtte kjeft. Men slik er trener Trappatoni.

Mexico gjorde 1- 0 på en vidunderlig heading fra Jared Borgetti før pause.

- Jeg fortalte Del Piero at han skulle være foran mål, sier Italias landslagstrener.

- Og bare der, ingen andre steder. Og da ballen fra Montella kom inn i feltet, betalte det seg.

Reservenes dag

- Det var reservene som ordnet det, smiler Del Piero.

- Både Vincenzo (Montella) og jeg kom inn mot slutten. Og jeg er veldig glad for at vi fikk det til, og at vi beviste at vi er gode fotballspillere.

Og i den japanske natta aner jeg framtidig suksess. For et Italia med trøbbel og føttene godt plassert i det begynnende cupspillet, må tas på alvor. Alle kan jo ikke spille som Brasil. Og bare Italia kan spille som Italia.

BRAVISSIMO: Alessandro Del Piero feirer etter å ha utliknet mot Mexico.