Skremt Ullevålseter jublet for seier

Styrte unna sivile biler og geiter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pål Anders Ullevålseter styrte unna både sivile biler og geiter underveis på avslutningsetappen og suste inn seier i ørkenrallyet Africa Race søndag.

Etter 12 etapper sto nordmannen igjen som suveren vinner av løpet. Avstanden ned til nærmest konkurrent i sammendraget ble på nesten tre timer.

- Opplevelsen er helt fantastisk, akkurat som jeg har drømt om. Det har ikke skjedd noe underveis, alt har gått på skinner hele tiden. Det er nesten for godt til å være sant. Det føles veldig bra å vinne, men akkurat nå er jeg litt utladet og gleder meg til å komme hjem til familien, sa Ullevålseter etter målgang.

- Det var nordmenn langs løypa. Det var helt rått og veldig hyggelig, for jeg er jo ikke vant med å se norske flagg her nede, tilføyde han.

Den siste etappe fra Saint Louis i Mauritania til Senegals hovedstad Dakar ble imidlertid ingen enkel sjarmøretappe, selv om Ullevålseter ledet med et hav til konkurrentene.

- Etappen var helt jævlig. Det var folk, biler og geiter i løypa. Jeg kjørte først, mellom noen hus og plutselig kommer det to sivile biler imot meg. Svært ubehagelig, sa nordmannen.

Ullevålseter hadde også beste tid på avslutningsetappen.

Norske John Olav Lindtjorn endte på femteplass sammenlagt. Han var over åtte timer bak vinneren.

(NTB)
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer