Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- SKREMT

INNSBRUCK (Dagbladet): Skøytesportens eldste verdensrekord overlevde enda en helg, men Koss-mila på 13.30,55 skremmer ikke Remi Hereide (24). Det gjør derimot OL-favoritten Gianni Romme, som gikk på 13.46,44 ute i går. - Den tida er mye bedre enn Johanns rekord i Vikingskipet, sier Hereide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjøl gikk han på 14.02,88, og perset med 17,6 sekunder. En sterk prestasjon med tanke på vindforholdene. Men ikke like sterk målt mot nederlenderen Gianni Romme.

Som gikk et skøyteløp av den sorten du ikke ser veldig ofte.

13.46,44 er den suverent beste utendørstida - og den femte beste noensinne. Bare Igor Malkov har vært under 14 minutter utendørs før ham (13.54,81 fra Medeo i 1983).

- Jeg forstår ikke hvordan han kan gå flere 31-runder på begynnelsen, uten å få det igjen på slutten. Dette skjønner jeg rett og slett ikke, sier Hereide.

Selvskreven

Men om Romme i øyeblikket er vinter-OLs største skøytefavoritt, så begynner det like fullt å se brukbart ut for det norske langdistanselaget.

  • Hereides tid i går er tidenes tredje raskeste 10000 meter utendørs.
  • Brigt Rykkje gikk seg sannsynligvis inn i OL-troppen med sin 8. plass. Han vil helst gå 5000, mens Lasse Sætre ønsker seg 10000 selv om han ble stokk stiv i går med 39,5 på den dårligste runden.
  • Og hjemme satt Kjell Storelid, som antakelig er den beste nordmannen på 5000 og 10000. Sammen med Hereide er han selvskreven på begge OL-distansene. Norge har tre plasser.

Under 13.30

- Det er en suveren situasjon for oss å ha et slikt lag, sier landslagstrener Svein Håvard Sletten.

Han medgir at Romme er stor OL-favoritt.

- Men han er ikke uslåelig, sier Sletten.

Remi Hereide fordelte heller ikke OL-medaljene i går, men konstaterte bare at en medalje vil kreve en skikkelig tid.

- Antakelig under 13.30, sier Hereide.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!